Begović poziva odvjetnika Filipovića da ne blokira isplatu otpremnina "Borova"

PREDSTOJNIK Vladina Ureda za socijalno partnerstvo Vitomir Begović pozvao je danas odvjetnika Šimu Filipovića, koji zastupa dio radnika "Borova", da odustane od blokade novca za otpremnine, kako bi svih 1.746 radnika koji su proglašeni tehnološkim viškom, dobilo otpremnine za koje je osiguran novac."

Dio radno neangažiranih radnika vukovarske tvrtke "Borovo" potpisao je sporazum s odvjetnikom Filipovićem po kojemu će on dobiti deset posto iznosa njihove otpremnine.

Uprava "Borova" prošloga je tjedna izvijestila da se radnicima koje zastupa Filipović ne može isplatiti otpremnina jer rješenje Općinskog suda nalaže da se "radnicima zabranjuje pljenidba sredstava u korist odvjetnika Filipovića".

Sporazum s Filipovićem potpisalo je oko 600 radnika, što bi odvjetniku donijelo više od dva milijuna kuna.

Begović u današnjem priopćenju upozorava kako u ovom slučaju odvjetnik "nije imao potrebu poduzimati uobičajene pravne radnje na osnovu kojih bi bilo opravdano za usluge potraživati 10 posto od radničkih otpremnina ili ukupno oko dva milijuna kuna".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sporazum o provedbi programa zbrinjavanja tehnološkog viška u "Borovu" i rješavanja njihovog statusa, kao i nagodba s radnicima, postignuti su između Uprave "Borova", Hrvatskog fonda za privatizaciju, Ministarstva gospodarstva i Ureda za socijalno partnerstvo, a u suradnji s predstavnicima radnika i sindikata, podsjeća Begović.

Ističe da je Filipović je pri tome bio samo supotpisnik sporazuma između predstavnika radnika i Uprave, pa je u ovom trenutku upitna opravdanost zaustavljanja prijenosa sredstava na osobne račune radnika, kako bi oni mogli nakon toga regulirati svoj odnos s odvjetnikom.

Ured za socijalno partnerstvo također napominje kako je pravodobno upozoravao da u navedenom slučaju radnici nemaju potrebe obraćati se odvjetnicima jer su svi odgovorni čimbenici ulagali velike napore kako bi se opravdana potraživanja radnika riješila u najbržem mogućem vremenu i na primjeren način.

Odvjetnik Filipović prošloga je tjedna izjavio za Hrvatski radio Vukovar kako on samo traži obustavu isplate "svojih deset posto, a ostatak koji pripada njegovim strankama Borovo može isplatiti odmah".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara