Belgijska policija: Djevojčica viđena u Belgiji nije oteta Madeleine McCann

Belgijska policija:  Djevojčica viđena u Belgiji nije oteta Madeleine McCann

DJEVOJČICA viđena prošli tjedan u restoranu u belgijskom gradu Tongerenu, nije Madeleine McCann, potvrdila je belgijska policija nakon usporedbe Madeleinene DNK sa DNK slamke i bočice koju je koristila djevojčica za koju su očevici tvrdili da je oteta djevojčica, objavio je danas BBC. Tako se i posljednja dojava o nestaloj djevojčici nije pokazala točnom.

Podsjetimo, žena koja je u Belgiji prepoznala djevojčicu policiji je potvrdila kako je uvjerena da je djevojčica baš Madeleine. Par s kojim je za stolom sjedila djevojčica, svjedokinja je opisala kao vrlo nervozne ljude, koji su se neprestano ogledavali i čudno ponašali.

U Portugalu surađuju tamošnja i britanska policija, a čekaju se nalazi forenzičara, koji obrađuju tragove nađene u apartmanu koji su koristili McCannovi, a otkuda je djevojčica nestala 3. svibnja.
Portugalski mediji pišu kako detektivi koji rade na slučaju smatraju da djevojčica nije oteta, već da je umrla u apartmanu.

Nitko od portugalske policije nije želio komentirati natpise medija kako je u hotelskom apartmanu nađen trag krvi, iako su potvrdili dovođenje pasa tragača obučenih baš za takve svrhe. 

"Posudili smo specijalne pse tragače od britanske policije, kako bi što detaljnije pretražili tragove u apartmanu hotelskog naselja Praia da Luzu", izjavio je jučer za CNN glavni policijski inspektor Olegario de Sousa, dodavši kako i dalje vjeruje kako je djevojčica oteta, te da nema dokaza koji bi upućivali na drugačiji scenarij.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč nagađanju medija, roditelji otete djevojčice i dalje vjeruju da je Madeleine živa.
"Nema niti jednog dokaza koji bi upućivao na to da naša djevojčica više nije živa. Mnoga nestala djeca nađena su nakon dužeg vremena, zato mi ne gubimo nadu", izjavila je danas za BBC, Kate McCann, majka otete Madeleine.

U subotu će proći točno sto dana od nestanka britanske djevojčice.

Ma.N.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara