Belgijski film "Hop" nagrađen na Festivalu dječjeg filma

BELGIJSKI film "Hop", redatelja Dominiquea Standaerta, dva puta je nagrađen na 4. međunarodnom festivalu dječjeg filma u Kopenhagenu, završenom proteklog vikenda, objavili su u ponedjeljak organizatori.

"Hop", crno-bijeli igrani film, dobio je nagradu Zaklade Nordic Film u vrijednosti od 50.000 danskih kruna (6730 eura) i nagradu Međunarodnog centra za dječji i film za mlade (CIFEJ) koja se svake godine dodjeljuje djelima visoke umjetničke kvalitete koja iskazuju poštivanje prava djece.

Članovi dječjeg žirija nagradili su ovaj film o ilegalnoj imigraciji u Europu koji donosi dramatičnu priču o 13-godišnjem izbjeglici Justinu iz Burundija, odjednom primoranog brinuti se o sebi nakon uhićenja oca.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grand Prix žirija vrijedan također 50.000 kruna dodijeljen je danskom filmu "Someone Like Hodder" Henrika Rubena Genza.

Danski film "The Boy Below" Mortena Giesea i norveški film "Houdinis Hound" Sare Johnsen dobili su po 15.000 kruna (2018 eura) u kategoriji kratkometražnog filma.

Festival u Kopenhagenu, održan od 29. rujna do 5. listopada, privukao je oko 20.000 posjetitelja koji su pogledali 80 dugometražnih te 60 kratkometražnih i dokumentarnih filmova iz dvadesetak zemalja, namijenjenih gledateljima od četiri do 18 godina.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara