Benko: Vjerujemo da je Korade u Hrvatskoj

RAVNATELJ policije Marijan Benko novinarima je danas kazao kako je policija svakim danom sve bliže Ivanu Koradi te kako vjeruju da je on u Hrvatskoj.

Benko kaže kako je siguran u to da će "zadaću odraditi uspješno".

Na novinarski upit hoće li potraga za Koradom imati ikakve veze s dolaskom američkog predsjednika Georgea Busha u Hrvatsku, Benko je kazao kako po pitanju sigurnosti neće biti nikakvih problema.

"Imamo dovoljno snaga i sposobnosti da možemo odraditi jedan i drugi posao jednakim intenzitetom", kazao je Benko.

Potraga za umirovljenim generalom se nastavlja, baš kao i  kriminalistička obrada četiri ubojstva. Prema nekim informacijama, policija pokušava spriječiti Koradin bijeg u Varaždinsku županiju.

Gotovi nalazi obdukcije Cilike i Gorana Hudić

Krunoslav Borovec kazao je kako trenutačno neće biti podizanja optužnice protiv odbjeglog generala.

Kazao je kako su gotovi nalazi obdukcije tijela Cilike Hudić (67) i Gorana Hudića (15), koji će danas poslije podne biti pokopani na mjesnom groblju. Nalazi će biti, kako je kazao, dostavljeni istražnom sucu i državnom odvjetništvu i s njima se u interesu istrage ne ide u javnost.

Roditelji i djeca na oprezu

Diljem  Krapinsko-zagorske županije, škole i vrtiće danas čuva policija, ali se nastava odvija normalno. Takvo stanje moglo bi se nastaviti sve dok policija ne privede odbjeglog generala.

Gotovo sve škole zaključane su tijekom nastave, a smatraju se zaštićenim objektima u koje smiju ulaziti samo učenici i djelatnici škole. Također, u mnogim manjim mjestima poput Lobora, Petrove gore i Novog Goluboveca osnovani su svojevrsni krizni stožeri, dok roditelji u dogovoru sa djelatnicima u školu dovoze i odvoze djecu.

Uvedene su mnoge mjere sigurnosti poput one da danas nema nastave iz tjelesnog odgoja. Ispred ulaznih vrata u škole stoji dežurni policajac, a automobili MUP-a neprestano patroliraju.

K.C./I.Ć.
Foto: Index (Arhiva)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara