BEOGRAD: NAKON UHIĆENJA ZAMJENIKA, SMJENA DRŽAVNOG ODVJETNIKA

Nakon što je u četvrtak uhićen zamjenik državnog odvjetnika republičkog tužitelja Milana Sarajlića, osumnjičenog da je u bio suradnik "Zemunskog klana", u petak je privremeno suspendiran i republički državni odvjetnik Siniša Simić, a na njegovo mjesto postavljen je dosadašnji načelnik novosadske policije Đorđe Ostojić. L

Milan Sarajlić je, prema tvrdnjama policije, priznao da je opstruirao brojne istrage protiv pripadnika "Zemunskog klana", obavještavao ih o postupcima koji su bili pokrenuti protiv njih, te da je - za odavanje mjesta boravka jednog zaštićenog svjedoka - od te kriminalne skupine naplatio 150 tisuća eura, od planiranih milijun, koje je trebao dobiti ako bude imenovan za specijalnog tužitelja.

Odlukom vršiteljice dužnosti predsjednika Srbije Nataša Mićić, na položaj predsjednice Vrhovnog suda Srbije - umjesto Leposave Karamarković, koja je sinoć podnijela ostavku na tu dužnost - postavljena je dosadašnja predsjednica novosadskog Okružnog suda Sonja Brkić.

Srbijanski ministar pravosuđa Vladan Batić izjavio je da je od 12. ožujka, kad je ubijen srbijanski premijer Zoran Đinđić, MUP Srbije priveo 2500 ljudi, od čega je njih tisuću zadržano u pritvoru, te najavio nastavak istrage nad ljudima u tužiteljstvu i sudstvu zbog bliskih veza s organiziranim kriminalom. Upravo traju, kazao je ministar Batić na konferenciji za novinare, informativni razgovori sa sucima Četvrtog općinskog suda u Beogradu. Oni su, nakon pokušaja atentata na premijera Đinđića kamionom na autocesti u smjeru Surčina 21. veljače ove godine, osumnjičenog za atentat Dejana Milenkovića Bagzija pustili iz pritvora.

Predsjednik Odbora Skupštine Srbije za sigurnost Dragan Šutanovac rekao je u petak, nakon sjednice tog Odbora, da je MUP Srbije uhitio jeoš jednu osobu iz skupine osumnjičene za ubojstvo premijera Đinđića, te najavio da će MUP uskoro javnosti objaviti ime te osobe.

(Hina) tta sd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara