Beograd: Nastavljeno izvođenje dokaza za ubojstvo Đinđića

U NASTAVKU suđenja optuženima za ubojstvo premijera Zorana Đinđića u Specijalnom sudu za organizirani kriminal u Beogradu, u ponedjeljak je nekoliko vještaka beogradske policije izjavilo da su u stanovima koje su koristili pripadnici kriminalnog "zemunskog klana" u pripremanju atentata nađeni otisci prstiju više optuženih za ubojstvo premijera.

Vještaci su izjavili da su nađeni otisci vođa toga klana, Dušana Spasojevića i Mile Lukovića, ubijenih u policijskoj akciji "Sablja" u ožujku 2003. godine, te Zvezdana Jovanovića, optuženoga da je iz snajperske puške ubio premijera i ranio njegovog tjelohranitelja, kao i Miloša Simovića, optuženog za sudjelovanje u atentatu.

Otisci ubijenog Spasojevića i Miloša Simovića nađeni su na boci "Coca Cole", otisci ubijenog Lukovića na boci tekile, a otisci Zvezdana Jovanovića na šalici za kavu.

Za ubojstvo premijera Đinđića 12. ožujka 2003. godine optužnica tereti 13 osoba, prvooptuženog Milorada Ulemeka Legiju, bivšeg zapovjednika postrojbe za specijalne operacije MUP-a Srbije, te pripadnike te postrojbe kao i pripadnike kriminalnog "zemunskog klana".

Suđenje se nastavlja u utorak daljnjim dokaznim postupkom.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara