Beograd: Okružnom sudu proslijeđen zahtjev za izručenje Strugara

NACIONALNI savjet Srbije i Crne Gore za suradnju s Haaškim tribunalom u nedjelju je proslijedio Okružnom sudu u Beogradu zahtjev za izručenje umirovljenog generala Pavla Strugara, optuženoga za ratne zločine u Dubrovniku 1991. godine, Međunarodnom kaznenom sudu u Den Haagu (ICTY).

Optuženom generalu, javio je u nedjelju navečer Radio B92 pozivajući se na Strugarove branitelje, rješenje o pritvoru bit će uručeno najvjerojatnije u ponedjeljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Haaški optuženik Strugar trebao se u pritvoru u Scheveningenu pojaviti prošloga tjedna, ali je tražio odgodu odlaska zbog teškog zdravstvenog stanja, a u petak je iz Kliničkog centra u Podgorici prebačen u Vojno-medicinsku akademiju u Beogradu.

Nacionalni savjet za suradnju s Haaškim tribunalom priopćio je ranije u nedjelju da su iscrpljene sve pravne mogućnosti da odlazak Strugara u Den Haag bude ponovo odgođen, budući da je na zahtjev Nacionalnog savjeta sudsko vijeće Haaškog suda dvaput razmotrilo medicinsku dokumentaciju o njegovom zdravstvenom stanju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara