BEOGRAD: SUĐENJE ZA UBOJSTVO ĐINĐIĆA SE SUTRA NASTAVLJA

Suđenje za ubojstvo srbijanskog premijera Zorana Đinđića nastavlja se sutra, u četvrtak u 10 sati, nakon današnjeg prekida zbog prosvjeda dijela odvjetnika 36orice optuženih.

Odvjetnici su napustili sudnicu Specijalnog suda za borbu protiv organiziranog kriminala u Beogradu zbog odluke predsjednika sudskog vijeća Marka Kljajevića da pročita iskaz kojega je Zvezdan Jovanović, optužen da je iz snajpera ubio premijera i ranio njegovog tjelohranitelja, dao 7. travnja ove godine na saslušanju u Upravi za borbu protiv organiziranog kriminala, dok su branitelji optuženih tražili da svi iskazi njihovih branjenika dati policiji budu izuzeti iz spisa predmeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Glasnogovornica Specijalnog suda, sutkinja Maja Kovačević Tomić, kazala je danas novinarima da će suđenje biti nastavljeno, te da je sporno ispitivanje druooptuženog Jovanovića bilo obavljeno uz prisustvo odvjetnika po službenoj dužnosti, te javnog tužitelja, kao i da je danas optuženi Jovanović bio upozoren da njegovo svjedočenje može biti upotrijebljeno protiv njega. Jovanović je danas, inače, najavio da će se braniti šutnjom, što je obrazložio "ogromnim pritiscima svih vrsta od izvršne vlasti" kojima je bio izložen.

Suđenje skupini od 36 optuženih, od kojih je 14 još u bijegu, za ubojstvo premijera i niz drugih teških kaznenih djela, kako je najavljeno, trebalo bi trajati do 29. prosinca, kad će uslijediti prekid do sredine siječnja. Ukoliko se odvjetnici optuženih, koji su danas iz prosvjeda napustili sud, sutra ne vrate u sudnicu, postoji mogućnost da sudsko vijeće tim optuženicima dodijeli odvjetnike po službenoj dužnosti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara