"Beograd točno zna gdje se Mladić nalazi i priprema teren za njegovo uhićenje"

"Beograd točno zna gdje se Mladić nalazi i priprema teren za njegovo uhićenje"

U BEOGRADU je prošlog tjedna održan zatvoreni sastanak između čelnika obavještajno-sigurnosnih agencija Srbije, Crne Gore, Hrvatske i BiH, na kojem su, kako doznaje Dnevni avaz, dvije glavne teme bile skrivanje Radovana Karadžića i priprema akcijskog plana za lociranje i uhićenje Ratka Mladića. Sastanku je prisustvovalo oko 40 obavještajaca.

Neimenovani sugovornik tog sarajevskog lista, inače jedan od sudionika sastanka, rekao je kako se BIA i MUP Srbije prave ludi i priču o Karadžićevom lažnom identitetu pokušavaju svesti na "mi ništa ne znamo". "Ispalo je da nitko u Beogradu ne zna tko je ratnom zločincu izdao osobnu iskaznicu i tko mu je dao putovnicu, s kojim je putovao posve slobodno na more u Hrvatsku. Sve se svodi na to da nitko i ne zna kako to da se on skrivao u glavnom gradu Srbije. Naravno da je nemoguće da nitko ne zna, jer kad je riječ o davanju lažnog identiteta, uvijek iza toga stoji država i obavještajne službe, i to je jasno kao dan", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isti izvor je Dnevnom Avazu rekao kako se "ne može oteti dojmu da Beograd točno zna gdje se nalazi Ratko Mladić". "Sad se ide s puštanjem probnih balona u javnosti, tipa radimo na lociranju Mladića ili nitko nije s njim pregovarao. Točnije, ono što sam ja zaključio, a kasnije su mi to rekli i neki od sudionika ovog sastanka, je da se priprema teren za skorašnje uhićenje i izručenje Mladića Hagu. Beograd, odnosno BIA i MUP Srbije, uz vojno-obavještajne strukture, znaju gdje je Mladić. Sad je samo pitanje dana kada će objaviti da su ga uspjeli uhiti. No, ono od čega pomalo zaziru su priče koje kruže o ovom ratnom zločincu, a to je da je on spreman na svašta, odnosno, pružiti otpor i čak izvršiti samoubojstvo, tako da ne žele previše riskirati", naveo je.

I.M.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara