Beograd: Uhićen zatvorski čuvar povezan sa "Zemunskim klanom"

SRBIJANSKI ministar pravosuđa Vladan Batić potvrdio je u srijedu da je policija privela jednog suspendiranog stražara Centralnog zatvora u Beogradu zbog sumnje da je povezan s vođama "Zemunskog klana".

Čuvar Slavomir Banđur je uhićen na osnovu tvrdnji Zorana Vukojevića Vuka, šefa osiguranja vođe "Zemunskog klana" Dušana Spasojevića, ubijenog u policijskoj akciji uhićenja u ožujku, od kojega je navodno Banđur dobijao novac za razne usluge, te se - kako je kazao ministar Batić - "i on može smatrati članom kriminalne skupine organizirane za vršenje kaznenih djela".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas uhićeni Banđur u utorak je, na konferenciji za novinare Demokratske stranke Srbije Vojislava Koštunice, optužio potpredsjednika Vlade Čedomira Jovanovića da je više puta u Centralnom zatvoru posjetio ubijene pripadnike "Zemunskog klana", optužene i za sudjelovanje u ubojstvu premijera Zorana Đinđića 12. ožujka - Dušana Spasojevića i Milu Lukovića Kuma. Jovanović je to demantirao.

I Spasojević i Luković su, prema tvrdnjama nadležnih, zajedno s Miloradom Lukovićem Legijom, bivšim zapovjednikom Crvenih beretki, sudjelovali u organizaciji atentata na premijera Zorana Đinđića.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara