BERLIN SVJETSKA PRIJESTOLNICA ZBORNOG PJEVANJA

Više od trideset tisuća pjevača s pet kontinenata, koji sudjeluju na najvećoj smotri zbornog pjevanja u svijetu, zaposjelo je u četvrtak Berlin, priopćili su organizatori te priredbe.

Dvadeseti "Festival glasova" prvi put je u ujedinjenoj prijestolnici organizirala Njemačka pjevačka zaklada koja ima 1,8 milijuna članova, a diči se naslovom najveće udruge amaterske glazbe u svijetu.

Na smotri sudjeluje 550 zborova iz 17 zemalja. Do nedjelje, u gradu se održalo 800 koncerata, ispred Brandenburških vratiju, u Bundestagu, ali i na kolodvorima, u bolnicama i u domovima umirovljenika.

U subotu se u sklopu svečanosti organizirao "kilometarski zbor" duž čitave avenije Unter den Linden. Prolaznici su na 26 mjesta duž te ulice mogli slušati klasičnu glazbu, rock, pop i duhovnu glazbu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Američka zvijezda pjevanja a capella Bobby McFerrin pjevao je u subotu navečer "Carminu Buranu" Carla Orffa zajedno s velikim zborom.

Vrhunac priredbe je u nedjelju, s koncertom u kojemu sudjeluje trideset tisuća sudionika koji izvode tradicionalne berlinske napjeve, vjerske pjesme i njemačku državnu himnu.

(Hina) vrad bnš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara