Berlusconi: Rim će se zauzeti da RH preskoči određene etape do EU

ITALIJA će se tijekom svoga predsjedanja Europskom unijom, u drugom dijelu ove godine, zauzimati da Hrvatska, ali i Albanija, preskoče određene etape na putu prema EU, izjavio je u utorak talijanski premijer Silvio Berlusconi na tiskovnoj konferenciji po završetku sastanka na vrhu Jadransko-jonske inicijative u Bariju.

Na sastanku šefova država i vlada Jadransko-jonske inicijative (Albanija, BiH, Hrvatska, Slovenija, Grčka, SiCG, Italija) u Bariju raspravljalo se o gradnji cesta, sveučilišnoj suradnji, zaštiti okoliša i kulturnoj suradnji, rekao je Berlusconi na zaključnoj konferenciji za novinare.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Berlusconi je kao projekte od posebnog značenja spomenuo koridor V koji vodi od Trsta preko Budimpešte do Kijeva i koridor VIII koji vodi iz Turske do Albanije i preko Italije na europski sjever. Hrvatski prijedlog gradnje jadransko-jonske autoceste tom prigodom nije spomenuo.

Talijanski je premijer također najavio da će u Ravenni studenti svih zemalja Jadransko-jonske inicijative imati prigodu zajednički pohađati predmete europskih studija.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara