KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Bernardić: Da se slušalo SDP, sada bismo izlazili iz karantene

Bernardić: Da se slušalo SDP, sada bismo izlazili iz karantene
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

PREDSJEDNIK SDP-a Davor Bernardić gostovao je danas u Dnevniku N1 televizije

Navodi da je jedna od najvažnijih SDP-ovih mjera moratorij na kredite od godinu dana bez kamata, ali da ju HDZ nije prihvatio. 

"Javio nam se čovjek, ima kredit za stan, rata je 3000 kuna mjesečno, a banka mu je ponudila odgodu uz 2000 kuna kamate. Znači za 6 mjeseci 18.000 kuna kredita i još 12.000 kuna kamate. Je li to moratorij ili je to ekstra profit i nepoštena zarada?" kaže Bernardić. Sljedeći tjedan će u saboru tražiti da se taj prijedlog ipak usvoji. 

"Prije tri tjedna pozivali smo na rigoroznije mjere"

Kaže kako se SDP u sklopu krize ponaša konstruktivno. 

"Odmah smo izašli s prijedlogom mjera, prije tri tjedna pozvali smo na rigoroznije mjere, i da su nas slušali, sad bismo izlazili iz karantene“, tvrdi Bernardić. 

Zaključio je kako nakon završetka pandemije koronavirusa stvari više neće biti iste. 

"Naučili smo da država može bez birokracije, treba sve digitalizirati. Pokazuje se i da ne možemo živjeti samo od turizma i potrošnje, i to uvozne. Treba nam domaća proizvodnja, treba potaknuti ICT i kreativnu industriju, ovo je prilika za novi početak Hrvatske", rekao je Bernardić na N1

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom za koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara