Bernardić: Na promociji Dalićkine knjige falio je samo glavni državni odvjetnik

Bernardić: Na promociji Dalićkine knjige falio je samo glavni državni odvjetnik
Foto: Filip Kos/PIXSELL

PREDSJEDNIK SDP-a Davor Berandić danas je u saboru koentirao predstavljanje knjige Martine Dalić. 

"Jučer smo vidjeli plejadu likova koji su 90-ih sudjelovali u kriminalnoj pretvorbi i privatizaciji"

"Sve je jasno, na proslavi grupe Borg je bila ekipa zbog koje cijela Hrvatska trpi već 27 godina", rekao je Bernardić.

Dodao je da su Dalić i Ramljak su smijenjeni upravo zbog izvlačenja novca, što je priznao i Plenković. Bernardić se zapitao zašto su otišli ako je bilo sve čisto. 

"Jučer smo vidjeli plejadu likova koji su 90-ih sudjelovali u kriminalnoj pretvorbi i privatizaciji čije posljedice osjećamo i danas. Jedini tko je falio je glavni državni odvjetnik", kazao Bernardić.

"Slavko Linić na promociji Dalićkine knjige? Mislim da to najviše govori o njemu"

Što se tiče dolaska bivšeg SDP-ovog ministra financija Slavka Linića na promociju knjige Martine Dalić šef SDP-a je rekao: "Mislim da to govori najviše o svemu."

Novinari su Bernardića pitali i o temamama vezanima uz SDP.

Na pitanje o mogućem prelasku bivše SDP-ovke Milanke Opačić u saborski klub Milana Bandić, predsjednik SDP-a je rekao kako ne može utjecati na ničiju odluku. 

Komentirao i navodni prelazik Milanke Opačić Bandiću

"Ne mogu vjerovati da bi ljudi koji su do jučer bili socijaldemokrati prešli čovjeku koji je ukinuo Trg maršala Tita, koji drži Plenkovićevu Vladu na okupu", rekao je. 

Vezano za medijska nagađanja da su mu politički mentori Zlatko Komadina i Rajko Ostojić okrenuli leđa, poručio da je s Komadinom prijatelj, a s Ostojićem će "nakon špekulacija koje su se pojavile u medijima morati preispitati odnose".

U subotu je, naime, na Glavnom odboru SDP-a propao pokušaj opoziva Bernardića s mjesta predsjednika stranke, koji je prema izvorima nekih medija koordinirao Ostojić, dok je Komadina ponedjeljak izjavio kako je "definitivno došlo vrijeme da Predsjedništvo SDP-a zauzme svoj stav o tome, to očekuju članovi Glavnog odbora i to se mora dogoditi“. 

Bernardić je u izjavi novinarima najavio da će sjednicu Predsjedništva stranke sazvati u rokovima, odbivši precizirati kada će to biti, ali uvjerava da neće izbjegavati sazivanje sjednice tog tijela u kojemu je, prema neslužbenim informacijama, izgubio većinu.

"Uvest ću red u SDP"

"O mom ostanku na čelu stranke izjasnile su sve članice i članovi. Što se tiče rokova, svi rokovi u SDP-u su sukladno Statutu, tako će biti i ovaj put, kao i uvijek“, poručio je.

Osvrčući se na subotnju Glavnog odbora, na kojoj nije uspio pokušaj njegovog rušenja, kazao je kako je njegov zadatak uvesti red u stranku i konsolidirati je do europskih izbora, te da će to i napraviti.

"Moj zadatak je da uvedem red i bit ću ustrajan u tom cilju. Što se tiče subote, tada je SDP još jednom pokazao da ne može proći nered, nerad i da ne mogu proći oni koji su radost za HDZ i u trenutku najvećih HDZ-ovih afera ruše SDP“, naglasio je Bernardić.

Ustvrdio je kako neće pokrenuti postupak izbacivanja nekih članova SDP-a koju se zauzimaju za njegov odlazak s čelnog mjesta u stranci.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara