Bernardić o Milanovićevoj izjavi da neće izaći na izbore: To je gesta neutralnosti

Bernardić o Milanovićevoj izjavi da neće izaći na izbore: To je gesta neutralnosti
Foto: HINA

PREDSJEDNIK SDP-a i čelnik koalicije Restart Davor Bernardić u petak je u Sisku rekao kako je ta koalicija nakon parlamentarnih izbora spremna preuzeti odgovornost za Hrvatsku, a za izjavu predsjednika Zorana Milanovića da neće izaći na izbore da je to simbolična gesta neutralnosti.

Na konferenciji za novinare Bernardić se osvrnuo na političku situaciju u Sisku, istaknuvši kako gradonačelnica Kristina Ikić Baniček čini čuda bez ikakve potpore države.

"Ne samo da država nije provela nužne reforme nego nije gradu ustupila ni prostor bivše željezare za tehnološki inkubator", rekao je Bernardić. No, kako je dodao, u gradu  je ipak mnogo učinjeno, izgrađeni su Ledena dvorana i bazen, uređene su Holandska kuća i pješačka zona i ostvaren je niz drugih projekata, koji Sisak vraćaju u život.

Napuštanje Hrvatske

Bernardić je rekao da u Sisačko-moslavačkoj županiji postoje naselja bez vodovoda, kanalizacije i interneta, što se ne smije događati. "Zato će nova vlada, nakon 5. srpnja, zajedno s našom Restart koalicijom, biti vlada svih građana i pomagati najnerazvijenije dijelove zemlje, kao što je i Sisačko-moslavačka županija." 

Ponovio je tvrdnju da je u mandatu dosadašnje vlade Hrvatsku napustilo 150.000 osoba.

"Roditelji svoju djecu gledaju u inozemstvu, bez namjere da se vrate. Mi ćemo osigurati novi početak u svim segmentima društva i ravnomjernim odnosom prema svakom dijelu Hrvatske, uz poticanje kreativnih industrija, razvoj poljoprivrede, poticanje izvoza i rasterećenje troškova rada, kako bi plaće mogle rasti", rekao je Bernardić.

Dodao je kako su predlagali zaštitni dodatak za umirovljenike od 750 kuna mjesečno, što vlada nije prihvatila, te istaknuo kako će donijeti zakon o obnovi grada Zagreba i cijeli niz mjera za obnovu proizvodnje i nova radna mjesta. "Vratit ćemo Hrvatsku u budućnost", rekao je Bernardić.

Komentirajući izjave predsjednika Republike Zorana Milanovića kako nakon izbora neće biti parade na Pantovčaku i pojedinačnog primanja zastupnika, Bernardić je ocijenio da je riječ o odgovornoj poruci i da se predsjednik drži Ustava.

Za Milanovićevu izjavu kako neće izaći na izbore rekao je da je to simbolična gesta neutralnosti, ali kako  je "bitno da građani u što većem broju izađu na izbore i da se očituju o onome što smo zadnje četiri godine gledali u Hrvatskoj, a to je neviđena politička korupcija i neprovođenje reformi".

Najavio je kako će Restart liste predati u zakonskom roku. Upitan hoće li na listama biti i suspendiranih članova SDP-a, odgovorio je kako će se na listama naći svi ljudi SDP-a koji su spremni raditi u interesu građana te povesti Hrvatsku u budućnost.

Neće više komentirati Plenkovića

Na kraju je istaknuo da do 5. srpnja više neće komentirati premijera Plenkovića, a nakon tog datuma za to više neće biti ni potrebe.

Kako je rekao SDP-ov koordinator za 6. izbornu jedinicu Davorko Vidović, Bernardić je danas bio u Velikoj Gorici i Petrinji, a nakon Siska otišao je u Kutinu i Križ. Istaknuo je kako je riječ o izbornoj jedinici od Novog Zagreba i Velike Gorice do Dvora i Novske, koja obuhvaća najrazvijeniji i najsiromašniji i zapušteni dio Hrvatske.

"To je prva županija po broju iseljenih osoba u zemlji, gdje je više umirovljenika od zaposlenih, što ukazuje na hitnost zajedničke akcije države i lokalne zajednice te angažiranja svih razvojnih potencijala. Sisak se pomalo budi i izlazi iz recesije. Naša buduća vlada će imati veliku obvezu i odgovornost za ovaj kraj", zaključio je Vidović.

U društvu sisačke gradonačelnice Ikić Baniček te predsjednika Županijske organizacije SDP-a Nikole Domitrovića Davor Bernardić je danas u Sisku obišao i razgledao postav industrijske baštine u Holandskoj kući. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara