Bernardić: Spremni smo preuzeti odgovornost za Hrvatsku

Bernardić: Spremni smo preuzeti odgovornost za Hrvatsku

Foto: Hina

PREDSJEDNIK SDP-a Davor Bernardić kazao je kako je očito da je vlada izgubila godinu i pol dana bez provođenja reformi koje umjesto provođenja odgađa, pa ju je nazvao "vladom odgoda" na što je, kaže, u svom izvješću upozorila i Europska komisija.

Gostujući u emisiji Oporbeni zarez Hrvatskog radija Bernardić je za vladu i vladajuću većinu u saboru rekao kako su interesne, jer svaka strana ima neki svoj interes.

Za Istanbulsku konvenciju, čiju je ratifikaciju najavio premijer Andrej Plenković, rekao je kako je SDP lani poslao tu konvenciju u saborsku proceduru, da ju je SDP-ova vlada i parafirala, ali je nije ratificirala jer je, tvrdi nije htjela koristiti u predizborne svrhe.

Rast rejtinga

Vladajući su, pak, dodao je, čekali godinu dana da je stave na dnevni red, iako je izrazio zadovoljstvo što su u vlasti "shvatili da kao civilizirana država moramo uvažavati one koji su po rodnom opredjeljenju drugačiji od konzervativnog poimanja braka i bračne zajednice".

Upitan o mogućim trzavicama u HDZ-u i vladajućoj koaliciji zbog ratifikacije Konvencije, Bernardić je kazao da o tome treba njih pitati, ali da ovo što se događa svakako nije dobro.

Za aktualni rejting SDP-a kazao je da se, od kada je na čelu stranke, kreće oko 21 do 22 posto, da rejting raste i nastavit će rasti, "za razliku od HDZ-a kojem je pao u zadnjih godinu dana za 5 posto i nastavit će padati".

Odgovornost za Hrvatsku


Ponovio je svoju poruku sa subotnje stranačke konvencije kako je SDP spreman po treći put preuzeti odgovornost za Hrvatsku, te da je ta konvencija novi početak za SDP.

Za kritike iz redova vlastite stranke o tome kako vodi SDP Bernardić je kazao kako ga u javnom prostoru kritiziraju ljudi poput Miranda Mrsića, "na način koji nije nikako konstruktivan, već destruktivan".

Kritike su, istaknuo je, dobrodošle ako su zdrave i konstruktivne i unutar stranke, ali i poručio kako ga kritičari pokušavaju srušiti iako pritom ne nude rješenja. Ustvrdio je kako je njegov položaj predsjednika SDP-a, dok je za Mrsića rekao kako ga kritizira samo radi kritike, a pritom ne nudi nikakva rješenja.

Ponovio je i svoje teze s Konvencije kako će SDP, ako ponovno dođe na vlast, pokrenuti gospodarstvo, turizam i energetiku te se zalagati za ranjive skupine u društvu i ravnopravnost svih građana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara