Bernardić u saboru pročitao isti govor koji je jučer održao na presici

Bernardić u saboru pročitao isti govor koji je jučer održao na presici

Foto: Hina/Pixsell/Patrik Macek

SABOR danas zasjeda, a očekuje se kako će biti puno govora o Aferi Hotmail.

Prvi za govornicom bio je šef SDP-a Davor Bernardić. Pročitao je govor u kojem je odrješito upozoravao kako je jasno da je premijer upleten u Aferu Hotmail. Isti taj govor, uz sitne razlike, šef oporbe je pročitao jučer, na izvanrednoj konferenciji SDP-a.Današnji govor

"U ponedjeljak je postalo jasno da je predsjednik vlade, HDZ-a i HNS-a duboko upleten u aferu Agrokor. Točnije u izvlačenje. Više od 500 milijuna kuna za savjetničke usluge. Plenković je sve znao. To potvrđuje i sadržaj mailova. Očito je da se trgovalo informacijama i da se pogodovalo pojedincima, a što je zlouporaba položaja po Kaznenom zakonu. Podsjećam da je i prikrivanje kaznenog djela također po hrvatskim zakonima kazneno djelo. Poručujem da ovaj put neće proći pokušaj kupovanja vremena i skretanja s teme. Hrvatska ne smije biti talac jednog čovjeka. Političku odgovornost premijera ne očekujem jer je nema, ali se pitam gdje je nestala odgovornost svih vas koji ste glasali za Martinu Dalić na opozivu. Svjesni ste da ste pogriješili, ali očito je da ne osjećate odgovornost prema biračima.

Ako je bivša potpredsjednica Dalić morala otići, onda se s pravom pitamo zašto DORH još ne postupa. Jesu li zatajile institucije države?" pitao se Bernardić danas u saboru.

"U Hrvatskoj je za nas na snazi izvanredno stanje. Zahtijevamo hitno raspuštanje sabora i raspisivanje izbora", utvrdio je šef SDP-a.

Jučerašnji govor


Na jučerašnjoj presici o Aferi Hotmail, na kojoj je najavljeno upućivanje prijedloga za raspuštanje sabora, pročitao je gotovo iste rečenice.

>> SDP održao izvanrednu konferenciju, traže raspuštanje sabora


"Jučer je postalo jasno da je predsjednik vlade, HDZ-a i HNS-a duboko upleten u aferu Agrokor, točnije u izvlačenje više od 500 milijuna kuna za savjetničke usluge iz Agrokora. Evidentno je da se trgovalo povlaštenim informacijama i da se pogodovalo pojedincima, a što je zlouporaba položaja i ovlasti i po našem zakonodavstvu kazneno djelo. Ako je bivša potpredsjednica Dalić morala otići, onda se s pravom pitamo zašto DORH još ne postupa. Jesu li zatajile institucije države?" jučer se zapitao Bernardić.

"U Hrvatskoj je za nas na snazi izvanredno stanje. Zahtijevamo hitno raspuštanje sabora i raspisivanje izbora", rekao je jučer Bernardić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara