Bernardica: Ispunit ćemo obećanje o 1.000 eura za svako novorođenče rođeno od 1. rujna

Bernardica: Ispunit ćemo obećanje o 1.000 eura za svako novorođenče rođeno od 1. rujna

Foto: Shutterstock, Hina

TEHNIČKA  ministrica socijalne politike i mladih Bernardica Juretić rekla je kako će se realizirati mjera o 1.000 eura za svako novorođenče, iako je ministar Butković danas poručio kako od toga vjerojatno neće biti ništa.

"Obećanje će biti ispunjeno za svu djecu rođenu od 1.9.2016. Ne bih mjeru okarakterizirala populističkom. Mislim da je to znak dobre volje jer za nekoga tko će to potrošiti za društvo s prijateljima kad mu se rodi dijete to ne znači ništa, ali nekome će dobro doći da kupi opremu za dijete", kazala je Bernardica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Poručila je kako je ova Vlada radila na osnivanju Uprave za demografiju te da će na tome sigurno raditi i sljedeća HDZ-ova Vlada.

"Mi smo znali da uredba vrijedi samo mjesec dana, nažalost. No, upravo jer se o toj mjeri govorilo jako puno, htjeli smo da to bude ostvareno, pa makar i na mjesec dana. Raspitali smo se, i saznali da ako se zakon donese, a da obuhvati djecu rođenu od 1.9., da se mjera može koristiti retroaktivno, kazala je i dodala kako bi javnost HDZ-ov program trebala vidjeti sljedeći tjedan.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara