Bernie Sanders u zadnji trenutak podržao Clinton za predsjednicu SAD-a

Bernie Sanders u zadnji trenutak podržao Clinton za predsjednicu SAD-a

Foto: Hina

HILLARY CLINTON i zašto ona mora postati sljedeća predsjednica države", kazao je Sanders u Portsmouthu, New Havenu.

Za manje od dva tjedna u Philadelphiji se održava Demokratska nacionalna konvencija na kojoj se očekuje da će Clinton biti imenovana stranačkom predsjedničkom kandidatkinjom.

Clinton se nada da će joj zajedničko pojavljivanje pomoći da pridobije Sandersove pristaše, no prema najnovijem istraživanju javnog mišljenja tek 40 posto Sandersovih pristaša spremno je svoj glas dati Hillary Clinton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nastup u Portshmouthu označio je kraj dvotjednih pregovora između dva demokratska politička tabora na kojima je Sanders od Clinton tražio određene ustupke glede svoje liberalne agende. Clinton je, naime, prošli tjedan usvojila elemente Sandersovog plana o besplatnim školarinama na državnim koledžima i širenju dostupne zdravstvene zaštite.

Vodeći demokrati, uključujući predsjednika Baracka Obamu i senatoricu Elizabeth Warren, već su ranije dali potporu Clinton pa je Sandersu prijetilo da bi u bitki demokrata protiv Trumpa mogao ostati po strani.

Agencije podsjećaju da je Sanders u travnju proglasio Clinton "nekvalificiranom" za predsjednicu Amerike. No, u utorak je izgovorio "podržavam Hillary Clinton".

Glasnogovornik kampanje Hillary Clinton Brian Fallon je za CNN kazao da "sve upućuje da idemo u Philadelphiju kao jako ujedinjena  stranka".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara