Beroš: Osmogodišnja djevojčica i njezina majka u Zagrebu nemaju koronavirus

Beroš: Osmogodišnja djevojčica i njezina majka u Zagrebu nemaju koronavirus
Ilustracija: Robert Anic/PIXSELL

MINISTAR zdravstva Vili Beroš potvrdio je u nedjelju navečer da je 8-godišnja djevojčica koja je smještena u Kliniku za infektivne bolesti ''Dr. Fran Mihaljević'' u Zagrebu negativna na koronavirus, a negativni su i rezultati testiranja njezine majke.

Putovale u Italiju

Znakove respiratorne bolesti 8-godišnja djevojčica dobila je nakon puta u Italiju, u Padovu. Ministar Beroš rekao je u večerašnjem Dnevniku Nove TV kako su nalazi djevojčice i njezine majke pokazali da ne boluju od koronavirusa. 

Infektologinja Klinike Dr. Fran Mihaljević Ninoslava Vicković u Dnevniku HRT-a izjavila je da je djevojčica smještena u izolaciju Klinike jer je pokazivala znakove respiratorne bolesti te da su liječnici posumnjali na koronavirus jer je nedavno bila na hodočašću u Padovi.

Ministar zdravstva je ranije danas potvrdio da ni dvoje pacijenata koji su zbog sumnje na koronavirus bili u izolaciji u Klinici za infektivne bolesti u riječkom KBC-u nisu zaraženi koronavirusom. Talijanski državljanin te žena iz Rovinja koja je boravila u Italiji bili su u izolaciji u KBC-u Rijeka, gdje su primljeni zbog respiratornih problema.

Ministar Beroš najavio je da će Ministarstvo zdravstva u ponedjeljak izdati preporuku o neodlasku u talijanska područja žarišta epidemije koronavirusom, posebice namijenjenu za organizirane izlete učenika. Ministarstvo zdravstva izdat će i preporuku školama da se ne preporučuje odlazak na školske ekskurzije i izlete u Italiju.

''Moramo uvažiti nove okolnosti. Svjedoci ste da je u roku od jednog i pol dana situacija u Italiji eskalirala'', dodao je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara