Beus Šukeru: Kad izađeš iz zatvora onda ćemo razgovarati!

Foto: Damjan Tadić (Cropix)

"KAD IZAĐEŠ iz zatvora, onda ćemo razgovarati", rekao je Ivanu Šukeru u žaru današnje rasprave Goran Beus Richemberger, na što  je morao reagirati i predsjednik Sabora Luka Bebić upitavši ovog zastupnika HNS-a tko je to od zastupnika u zatvoru da bi iz njega trebao izaći.

"Nije još, ali bit će u zatvoru ubrzo", odgovorio mu je Beus jasno aludiravši na bivšeg ministra financija Šukera koji je danas zastupnik HDZ-a u Saboru.

Povišenih tonova u Sabornici nije nedostajalo jer je oporba i danas poručila premijerki Jadranki Kosor da se pojavi u Saboru. Od šefice Vlade i HDZ-a traži se da objasni izjave svojih stranačkih kolega i ministara da oporba stoji iza nasilnih prosvjeda.

Nakon što se premijerka ni danas nije pojavila u Saboru u ime kluba zastupnika SDP-a Nenad Stazić zatražio je stanku kako bi se donijele daljnje odluke o radu Sabora. Stanku su zatražili i Kajin, te Burić poručivši da se premijerka treba vratiti iz Bratislave. Hebrang je također zatražio stanku nakon koje je objasnio zašto premijerke nema. No, krenimo redom.

Kajin: Poruka "Vrati stan" itekako ima smisla

"Uvjeravam vas da daleko više od prosvjeda Hrvatsku nagriza gospodarska i socijalna neučinkovitost, socijalna besperspektivnost, bahatost vladajućih, daleko viša od prosvjeda Hrvatsku nagriza korupcija i ozbiljan problem zbog činjenice da će izbori biti krajem ili početkom iduće godine", rekao je Kajin.

"Sve zemlje se polako izvlače iz recesije, a Hrvatska tone tri godine zaredom, to svi znamo. Vrijeđaju se osjećaju samih građana porukama koje se prosvjednicima upućuju, o korupciji, o činjenici da je pola političkog vodstva Hrvatske u zatvoru. Ova poruka gospođe Kosor da će izbori krajem 2011. ili početkom 2012. je najveći korak u destabilizaciji zemlje", rekao je Kajin te pozvao zastupnike da ne ignoriraju prosvjede za koje kaže da nisu organizirani i da su spontani. Moli da se ne povlači paralela s prosvjedima iz 30-tih godina ili onima 1971. godine. "Ti prosvjednici su najsvjesniji dio naše nacija. Svaka poruka je artikulirana. Od one 'Vrati stan'. Ima naravno poruka koje ne prihvaćam. Ali svi trebamo braniti mirne prosvjede jer ti ljudi nisu huligani, huligani su oni koji su im uzeli budućnost i opljačkali državu", kazao je Kajin.

Hebrang: Kosor radi za Hrvatsku, zato je nema

"Službeni put u Bratislavu ne može biti iznad zastupnika i parlamenta" rekao je Nenad Stazić dodajući kako premijerka ne može ignorirati zastupnike te je ponovio zahtjev premijerki da odredi datum izbora.

Nakon njega Hebrang je odlučio obraniti HDZ. "Kolega je dokazao da se ružno može reći lijepim riječima. Premijerka ne izbjegava parlament, jučer je bila s europarlamentarcima, radila je, itekako radila, za Hrvatska i njen put u EU, a danas je u Bratislavi s istim zadatkom", rekao je Hebrang te citirao izjavu Viviene Reading o "impresivnom napretku" Hrvatske. Rekao je i kako im je Čačić dao zanimljiv materijal za protutužbu kada ih je nazvao "brodom luđaka".

Jadranka Kosor danas je u službenom posjetu Bratislavi

U 11 sati se sastaje sa slovačkom premijerkom Ivetom Radičovom u zgradi Vlade Slovačke Republike. Nakon sastanka hrvatskog i slovačkog izaslanstva, premijerke će dati izjave za medije u 12.30 sati.

Kosor će se zatim u 14.45 sati sastati s predsjednikom slovačkog parlamenta Richardom Sulíkom, a nakon toga će prisustvovati prigodnom programu Hrvatskog kulturnog saveza u Muzeju hrvatske kulture u 16.30 sati, priopćila je Vlada.

Premijerka će službenim posjetom izbjeći situaciju u kojoj se našla u srijedu - s nekoliko tisuća prosvjednika u centru Zagreba i nekoliko stotina prosvjednika koji joj pred samim ulazom u zgradu skandiraju da ode s vlasti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara