Bez farbanja: Hoće li se obistiniti Josipovićeva "crvena Hrvatska"?

Foto: Tea Cimaš / Cropix

ŠEF SDP-a na današnjoj je svečanoj sjednici riječkog ogranka te stranke obećao kako će se Hrvatska crveniti nakon narednih izbora. Isto je prije točno godinu dana na istoj svečanoj sjednici u Rijeci ustvrdio tadašnji SDP-ov kandidat za predsjednika Ivo Josipović.

"Ovi su izbori uvod u parlamentarne izbore nakon kojih će se SDP-ovom pobjedom zacrveniti na zemljovidu Hrvatske i ostala područja koja se nakon prvog kruga još nisu zacrvenila, a socijaldemokrati postat će vladajućom politikom u zemlji", prognozirao je tada Josipović, a dio te prognoze njegovom se pobjedom već i obistinio. "Bitno je da ne bude farbanja", dodao je danas šef socijaldemokrata.

Predstojeći parlamentarni izbori tako su se danas spominjali u kontekstu SDP-ove pobjede, naglašavalo se kako problem Hrvatske nije prevelik broj općina i gradova već premalo novca te centralizacija Hrvatske. Sprečavanje korupcije u normalnom bi društvu trebala biti normalna stvar, govorio je Milanović, dok je prvi čovjek Rijeke Vojko Obersnel ustvrdio kako je HDZ vratio zemlju u kasne devedesete.

"Pred nama su teški dani i godine odricanja, ali i predanog rada s jasnim ciljem, ostvarenje rezultata, kao i s vladom s Račanom na čelu", ustvrdio je Obersnel. Ne promjene u Vladi, Hrvatskoj trebaju promjene Vlade, zaključio je Zlatko Komadina.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara