Bezobrazno krao po skladištima i stanovima: Materijalna šteta veća od 2 milijuna kuna

Foto: Arhiva

POLICIJSKI službenici Odjela općeg kriminaliteta PUZ-a dovršili su istragu nad 29-godišnjakom zbog osnovane sumnje da je počinio 9 teških krađa provaljivanjem na štetu 2 pravne i 7 fizičkih osoba, priopćeno je iz PU zagrebačke. 29-godišnjak je navedena kaznena djela počinio u razdoblju od 5. veljače 2010. do 9. prosinca 2010. u Samoborskoj i Remetinečkoj cesti, Bisačkoj i Bleiweisovoj ulici te u Gajnicama.

2 milijuna kuna materijalne štete

Najveću materijalnu štetu od oko 2 milijuna kuna osumnjičeni je počinio provalom u skladišta dviju tvrtki na Samoborskoj cesti. Iz skladišta je otuđio veću količinu prijenosnih računala, desktop računala, USB stickove, klima uređaje, veću količinu odjevnih predmeta i teretni automobil "Citroen Jumper" u koji je stavio otuđene stvari i pobjegao. 1. prosinca 2010. osumnjičeni je ponovio tešku krađu provaljivanjem na sličan način kao i u Samoborskoj.

Provalio je u stan u Remetinečkoj cesti i ukrao prijenosno računalo, osobne dokumente i ključ osobnog automobila "Toyota Corolla parkiranog ispred zgrade. Materijalna šteta iznosi oko 40 tisuća kuna.

Provalio u 6 stanova

Od 7.12. do 9.12. 29-godišnjak je provalio u još 6 stanova u Bisačkoj, Bleiweisovoj ulici i u Gajnicama. Ukrao je prijenosna računala, digitalni fotoaparat, desktop računalo s monitorom, nakit i osobne dokumente. Materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 22 700 kuna. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je uz posebno izvješće odveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara