Biciklist kažnjen u Zagrebu: Policajac mi je rekao da se mora vratiti s kaznama

Biciklist kažnjen u Zagrebu: Policajac mi je rekao da se mora vratiti s kaznama
Foto: Čitatelj Indexa, Ilustracija Zarko Basic/PIXSELL

INDEXU se javio biciklist kojeg je policija jutros u Zagrebu, kod Savskog mosta zaustavila i kaznila. 

Kažnjen je s 300 kuna, a kako je pristao kaznu podmiriti na licu mjesta, platio je polovicu kazne, odnosno 150 kuna.

Ne može se proći bez silaska s bicikla

Biciklist koji je želio ostati anoniman, a njegov je identitet poznat redakciji Indexa, ispričao je kako ga je policija oko 9:15 sati ujutro zaustavila i kaznila, iako u smjeru kojim je išao nema nijednog pravca kojim bi mogao proći bez silaženja s bicikla. 

"Na Savskom mostu biciklisti mogu proći samo na dva načina, preko semafora kod Studentskog doma ili ispod mosta gdje idu autobusi. Sve dodatno otežavaju radovi na okretištu, zbog čega se više ne može proći biciklom. Ja sam krenuo jedinim putem za koji sam mislio da mogu proći bez silaženja s bicikla, ispod podvožnjaka. Cestom se iz smjera Jaruna prema Savskoj, kojim sam ja išao, ne može jer bi to bio suprotan smjer, pa sam krenuo neprometnim nogostupom. No odmah nakon podvožnjaka me dočekala policija", ispričao je biciklist. 

Zaustavljaju sve bicikliste

Rekao je kako, nakon što je vidio policiju, nije pomislio da je počinio prekršaj te da nije imao razloga skretati sa svoje rute.

"Oni su me odmah zaustavili. Ja sam mislio da je to rutinska kontrola. Dao sam policajcu osobnu. Ja uvijek na biciklu nosim kacigu i imam svu opremu koju trebam imati. Ono što treba naglasiti je to da to nije bila kontrola za opremu bicikla, nego kažnjavanje svih biciklista koji prođu tim putem", ispričao je. 

Šokirao ga je razlog kažnjavanja koji mu je dao policajac

Ono što ga je najviše šokiralo je razlog kazne koji mu je policajac rekao. 

"Ja sam ga pitao tri puta mogu li dobiti pisanu opomenu kakve inače daju jer nemam prekršaja, no on je to uporno odbijao. Rekao mi je, citiram: 'Imamo akciju i moram se vratiti u postaju s napisanim kaznama'. Riječ je o akciji koja navodno traje sedam dana", ispričao je biciklist za Index. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara