Biden o Trumpovom spominjanju Georgea Floyda: To je odvratno

Biden o Trumpovom spominjanju Georgea Floyda: To je odvratno
Foto: EPA

BIVŠI potpredsjednik SAD-a i najvjerojatniji predsjednički kandidat demokratske stranke Joe Biden kritizirao je predsjednika Donalda Trumpa koji je danas govorio o Georgeu Floydu.

Podsjetimo, Trump je danas rekao kako se nada da Floyd gleda dolje i da vidi sjajne stvari koje se događaju u SAD-u.

“Sjajan je dan za njega. Sjajan je dan za sve nas”, rekao je trump. Floyd je ubijen, podsjetimo, prošlog mjeseca, tijekom privođenja, jer mu je policajac klečao na vratu oko devet minuta.

Sahranjen je jučer, a veliki val prosvjeda potresao je SAD zbog njegove smrti. Trump je pak danas, manje od 24 sata nakon Floydove sahrane, govorio kako je za Floyda divan dan. 

Biden: To što je rekao je odvratno

Biden je danas govorio na sveučilištu Delaware i Trumpove riječi je nazvao odvratnim.

“Zadnje riječi Georgea Floyda su bile kako ne može disati. To je odjeknulo cijelom nacijom, a i svijetom. Kada predsjednik pokuša staviti bilo koje druge riječi u usta Georgea Floyda, ja iskreno mislim da je to odvratno”, rekao je Biden.

Dodao je kako je Trump to rekao na dan kada je porasla nezaposlenost crnaca i Latinoamerikanaca te dodaje kako to govori sve što se o Trumpu treba znati.

“Trump još ne razumije. On je u potpunosti nesvjestan desetaka milijuna ljudi koji se suočavaju s najvećim problemima u svojim životima. Predsjednik koji ne preuzima odgovornost za to što je milijune koštao poslova ne zaslužuje povjerenje jer je dio poslova vraćen”, zaključio je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara