BIH: Čoviću prijetnje iz islamskih ekstremističkih krugova

PREDSJEDAVAJUĆI Predsjedništva BiH Dragan Čović primio je prijetnje o mogućem napadu tijekom predstojećih božićnih i novogodišnjih blagdana, potvrdio je u utorak njegov Ured pisanje tiska.

Bosansko-hercegovačko izdanje zagrebačkog Večernjeg lista je objavilo, pozivajući se na neimenovane izvore, kako su "strane obavještajne službe obavijestile predsjedavajućeg Čovića o prijetnjama atentatom koje dolaze od islamskih radikalnih krugova u Bosni i Hercegovini.

Čović je u interviewu Washington Timesu ljetos izjavio kako u BiH postoje "ćelije" koje su povezane s terorističkom mrežom al- Qaidom. Bošnjački zastupnici SDA u Parlamentu BiH su prosvjedovali zbog takve Čovićeve izjave.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potkraj prošlog tjedna SFOR-ovi vojnici su u bošnjačkom selu Šerići kod Zenice pretresali više kuća za koje se sumnja da u njima žive osobe arapskog podrijetla, a vijest je potvrdila lokalna policija.

Federalna novinska agencija FENA, izvješćujući o SFOR-ovoj akciji, navela je kako su pripadnici Stabilizacijskih snaga "iz američkog kontingenta pretresali stambene objekte u potrazi za naoružanjem i drugim materijalima koji bi se mogli dovesti u vezu s terorističkom mrežom al-Qaidom".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara