BiH daje nagradu za informacije o ludom ubojici, još se ne zna točan iznos

BiH daje nagradu za informacije o ludom ubojici, još se ne zna točan iznos
Screenshot: Facebook

OBJAVLJENO je koliko iznosi nagrada za pronalazak poludjelog ubojice iz BiH Edina Gačića. 

Onaj tko BiH vlastima dostavi informacije koje dovedu do uhićenja četverostrukog ubojice, bit će nagrađen s 900 KM, odnosno nešto manje od 3500 kuna, objavila je TV1 pozivajući se na neslužbene informacije, a prenosi bljesak.info. 

No Klix.ba kasnije je objavio, također se pozivajući na neslužbene informacije, da će nagrada za informaciju o tome gdje se nalazi Edin Gačić iznositi 50.000 KM, odnosno oko 190 tisuća kuna, što je neusporedivo veća cifra.

Podsjetimo, na hitnoj sjednici vlade Kantona Sarajevo odlučeno je da će biti nagrađen onaj tko bude dao točne informacije vezane za lokaciju ubojice, za kojim se traga već osam dana.

Riskiranje života za 3500 kuna?

Još uvijek nije poznata službena informacija o visini nagrade, no bilo bi posve neshvatljivo da ona iznosi tek 3500 kuna za riskiranje života kako bi se vlastima otkrilo gdje se nalazi opasan ubojica zbog kojeg vlada izvanredno stanje u dijelovima BiH, nakon što se u subotu otkrilo da je bivši pripadnik mudžahedina, koji je u bijegu nakon što je prošlog tjedna likvidirao vlasnika dućana, ubio i policajca.

U dijelovima BiH u kojima bi se mogao nalaziti Gačić, među građanima vlada panika, a policija pretražuje kuće i vlakove u potrazi za ubojicom.

''Na terenu je trenutno oko 1200 policijskih službenika jer je potrebno da se tijekom ovih dana na području Kantona Sarajevo građani osjećaju sigurno, da imamo njihovo povećano prisustvo na mjestima javnog okupljanja, kod škola, vrtića, kao i na svim mjestima koje smo mi kao MUP i Vlada dužni sigurnosno pokriti'', poručio je danas ministar Admir Katica. 

Najavio je da ako te policijske snage ne budu dostatne, tražit će da im Predsjedništvo Bosne i Hercegovine na raspolaganje stavi i Oružane snage BiH. 

Sve se radi da se ubojica policajca Mahira Begića što prije pronađe i privede, priopćeno je iz Press-službe KS-a.   

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara