BiH: OHR uputio poziv korisnicima građevinskog zemljišta

Ured Visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH (OHR) pozvao je u srijedu korisnike građevinskog zemljišta diljem BiH do 1992. godine, čije je pravo zatim poništeno, da se najkasnije do 16. svibnja ove godine prijave za reviziju takve odluke. L

Glasnogovornica mostarskog Ureda visokog predstavnika Sanela Tunović je na konferenciji za novinare objasnila kako 16. svibnja ove godine, po Zakonu o građevinskom zemljištu, istječe rok za traženje revizije odluke o uskraćivanju korištenja građevinskog zemljišta. Naglasila je kako se zahtjevi za reviziju trebaju podnijeti u općinama na čijem je području zemljište.

Zakon o građevinskom zemljištu stupio je na snagu u svibnju 2003. godine u oba bosanskohercegovačka entiteta. Ovaj Zakon sadrži mehanizam prema kojem predratni korisnici građevinskog zemljišta mogu tražiti reviziju i osporiti ukidanje tog prava koje je izvršeno mimo njihovog pristanka, rekla je glasnogovornica OHR-a. Istaknula je kako je do sada na području cijele BiH podneseno samo 150 zahtjeva za reviziju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nadležne vlasti nisu poduzele ništa u slučaju 40 posto ovih zahtjeva. Oko 20 zahtjeva riješeno je pozitivno ponudom preuzimanja zemljišta u posjed, dodjela drugih zemljišnih površina ili nadoknade u gotovini", kazala je Sanela Tunović.

(Hina) xpg ybr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara