BIH: U TIJEKU SIGURNOSNE PRIPREME ZA MEĐUNARODNU INVESTICIJSKU KONFERENCIJU

U Bosni i Hercegovini su u tijeku opsežne sigurnosne pripreme za Međunarodnu investicijsku konferenciju koja će se održati u Mostaru 26. i 27. veljače ove godine, izjavila je u srijedu glasnogovornica mostarskog Ureda Policijske misije Europske unije u BiH Kristen Haupt.

U te su pripreme, dodala je glasnogovornica, uključeni Interpol, državna granica služba BiH, Državna obavještajna služba BiH (SIPSA), Ministarstva unutarnjih poslova Federacije BiH i Republike Srpske, te Ministarstvo unutarnjih poslova hercegovačkoneretvanske županije.

"Policijska misija Europske unije u BiH nadzire sve sigurnosne pripreme za ovu konferenciju, sudjeluje na svim pripremnim sastancima i ima informacije o svim operativnim planovima za osiguranje ovog skupa", rekla je glasnogovornica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Organizacijski odbor Međunarodne investicijske konferencije u Mostaru ranije je najavio kako se očekuje dolazak oko 2000 gospodarskih i političkih predstavnika iz 53 zemlje svijeta na ovaj mostarski skup. Svoj dolazak na ovu Međunarodnu konferenciju u Mostar najavili su i hrvatski predsjednik Stjepan Mesić i hrvatski premijer Ivo Sanader, potvrđeno je u Organizacijskom odboru.

(Hina) xgp ysdZnate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara