Bijela kuća pojasnila Trumpove izjave: SAD je i dalje na meti Rusije

Bijela kuća pojasnila Trumpove izjave: SAD je i dalje na meti Rusije
Foto: EPA

BIJELA kuća je odbacila tvrdnje da je američki predsjednik Donald Trump danas rekao da Rusija više ne cilja na Sjedinjene Države, naglasivši kako je Trumpovo "ne" bilo odgovor na daljnja pitanja, a ne na pitanje oko ruskog miješanja u američke izbore. 

Trump je prije sastanka vlade ranije u srijedu na pitanje o tome cilja li Moskva i dalje na Sjedinjene Države kada se radi o miješanju u izbore, odmahnuo glavom i odgovorio "ne". Time je proturječio zaključcima američkih obavještajnih službi oko toga da Moskva nastavlja s pokušajima miješanja.

Glasnogovornica Bijele kuće Sarah Sanders pojasnila je da je predsjednik rekao "ne" za daljnja pitanja.

"Suprotno značenje onoga što je Trump želio reći"

"Predsjednik i njegova vlada teško rade kako bi osigurali da se Rusija ne može miješati u naše izbore kao što su to činili u prošlosti", dodala je glasnogovornica.

Američki čelnik je u Helsinkiju, nakon susreta s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, istaknuo kako ne vidi razloga za vjerovati da se Rusija uplela u američke izbore 2016. te da je to Putin "krajnje energično i snažno zanijekao".

To je pokrenulo snažne kritike američkih političara koji su naglasili da predsjednik takvim izjavama potkopava tvrdnje američke obavještajne zajednice. Trump je potom novinarima pojasnio da je izgovarajući ključnu rečenicu na novinskoj konferenciji, zaboravio izreći riječcu "ne", što je dalo suprotno značenje onome što je želio reći.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara