Gnjevni mještani zapalili ručnike turistima koji njima "rezerviraju" mjesto na plaži

Gnjevni mještani zapalili ručnike turistima koji njima "rezerviraju" mjesto na plaži

Ilustracija: Hina, 123rf

NAKON Makarske, Vodica i Tisnog, općina Preko također se susrela s problemom gužve na plažama, koje pojedinci pokušavaju riješiti tako da svoje mjesto "rezerviraju" ostavljajući ručnike preko noći na plaži ili ih pak donose u ranu zoru. Neki su mještani revoltirani takvim postupcima, pa su zapalili ručnike, piše portal Naši Školji.

Najgora je situacija na najpoznatijoj i najpopularnijoj priješkoj plaži Jaz, gdje je Općina prije dvije godine postavila drvene ležaljke. Ali od ranoga jutra nema mjesta jer su ih sve zauzeli oni koji misle da na to imaju pravo jer su dan ranije na "svojoj" ležaljci ostavili ručnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slična je situacija i na plažama od Preka do Ugljana. Na nekima od njih ležaljke su privezane lancima, a mještani su već dvaput, tvrde u Općini Preko, uzeli stvaru u svoje ruke te pokupili na desetke ručnike i zapalili ih.

"Svakodnevno dobivamo pozive ogorčenih mještana i gostiju. Na nekim plažama ne mogu naći mjesto čak ni kada nema gotovo nikoga. Moramo tome stati na kraj i sukladno našoj Odluci o komunalnom redu, općinski komunalni redari počeli su rano ujutro s uklanjanjem "rezervacija" s plaža, a vlasnici po svoje stvari mogu doći u općinsku zgradu.

Na ovaj način čuvamo i njihove stvari, jer ne želimo da nestaju ili da ih netko ponovno zapali. Koliko god to nekima smetalo, moraju shvatiti da je riječ o javnim površinama i red se mora znati, a još više poštovati. Javna površina mora biti dostupna svima", naglasio je načelnik Općine Karlo Novoselić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara