Bilateralni susreti ministrice Grabar-Kitarović u Draču

Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda GrabarKitarović održala je u utorak u Draču u Albaniji, niz bilateralnih susreta s kolegama na marginama sastanka ministara vanjskih poslova zemalja članica Američkojadranske povelje Albanije, Hrvatske i Makedonije i ministra vanjskih poslova Savezne Republike Njemačke Joschke Fischera, proširenog izaslanstvima Bosne i Hercegovine i Srbije i Crne Gore. L

Na sastancima je ponovljena odlučnost članica Američko-jadranske povelje za daljnjim jačanjem suradnje u provedbi Akcijskog plana za članstvo, navodi se u priopćenju Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH.

Naglašena je i međusobna podrška na putu u Europsku uniju i NATO. Zemlje Američko-jadranske povelje izrazile su čvrsta očekivanja da na sljedećem sastanku na vrhu NATO-a dobiju pozivnicu za početak pregovora o članstvu te zatražile podršku od ministra vanjskih poslova Savezne Republike Njemačke Joschke Fischera.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministrica Kolinda Grabar-Kitarović ponovila je ministrima kako regionalna suradnja nije samo obveza Republike Hrvatske, koja proizlazi iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, već interes i istinska želja za postizanjem stabilnosti i prosperiteta u regiji. Razmjenom dosadašnjih iskustava i programa, Republika Hrvatska voljna je surađivati te pružiti potporu reformama zemalja regije, naglasila je ministrica Grabar-Kitarović.

(Hina) xpp ysb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara