Biljana Borzan: Tajani treba dati ostavku, nema što tražiti na čelu parlamenta

Biljana Borzan: Tajani treba dati ostavku, nema što tražiti na čelu parlamenta
Foto: Patrik Macek/PIXSELL, Twitter

EUROPARLAMENTARKA Biljana Borzan ranije danas komentirala je izjavu predsjednika Europskog parlamenta Antonija Tajanija koji je u Basovizzi spomenuo "talijansku Istru i Dalmaciju". Poručila je tada kako su riječi "živjela talijanska Istra i talijanska Dalmacija" krajnje jasne i nedvosmislene.

"Isprika u kojoj Tajani govori kako mu je žao, ali ne povlači te riječi se ne može shvatiti ozbiljno te zahtijeva daljnje akcije prema njemu", rekla je. 

Dodala je i da nema apsolutno nikakvih problema oko traženja njegove ostavke i da smatra da treba vrlo oštro nastupiti "kako više nikada gospodinu Tajaniju ili bilo kome drugome ne bi palo na pamet da daje slične izjave kako o Hrvatskoj, tako prema nekoj drugoj zemlji". Bez obzira hoće li parlament glasati za njegov opoziv, potrebno je jasno pokazati politički stav, dodala je Borzan.

Borzan: Tajani treba dati ostavku 

Borzan se i u večernjim satima oglasila o Tajanijevoj izjavi na svojem Twitter profilu, nakon što Tajani nije povukao svoju izjavu.

"Dali smo vremena predsjedniku Europskog parlamenta za povlačenje sramotne izjave o Istri i Dalmaciji i ispriku. Ništa od toga se nije dogodilo. Takva osoba nema što tražiti na čelu Europskog parlamenta i zato treba dati ostavku", napisala je Borzan.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara