Biskup Košić: Hrvatska na dnu europske ljestvice po broju novorođenčadi

POMOĆNI biskup zagrebački msgr. Vlado Košić rekao je danas kako je "Hrvatska, nažalost, na dnu europske ljestvice po broju novorođenčadi, a istodobno teži prema zapadnoj Europi, koja se ujedinjuje i koja je po standardu na vrhuncu, ali to nije i po nekim moralnim načelima".

Krsteći u župnoj crkvi svetog Mihovila u potkalničkome selu Miholjcu šesto dijete u obitelji Ružice i Josipa Mekovca, iz sela Zaistovca, maloga Stjepana, msgr. Košić je istaknuo kako "europska civilizacija treba biti prožeta kršćanstvom, duhom Isusa Krista, a danas se vodi rasprava hoće li se u europskom ustavu uopće spomenuti Bog i hoće li se reći da je Europa utemeljena na kršćanskoj baštini".

"Dakle, nije baš tako kako se stječe dojam da je taj zapadni svijet i moralno i duhovno na visini, kao što je to materijalno i tehnički. To se dvoje ne mora poklapati, i zato moramo biti oprezni i sudjelovati kao kršćani u stvaranju Europe i novoga svijeta i ne odricati se od svojega kršćanskog poziva", poručio je pomoćni biskup Vlado Košić na koncelebriranoj misi u potkalničkome selu Miholjcu uz današnji blagdan Svetog Antuna Pustinjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
On je pritom pohvalio "hrabre roditelje" u Hrvatskoj koji imaju više djece, kao što je obitelj Mekovec sa šestero djece, i kumove maloga Stjepana - Ružicu i Ivana Lugara, koji imaju četvero djece.(Hina) on dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara