Biškupić: Hrvatska želi povrat otuđene kulturne baštine

Ministar kulture Božo Biškupić danas je na radnom sastanku razgovarao sa srbijanskocrnogorskim veleposlanikom Milanom Simurdićem.

"Odnosi Hrvatske i Srbije i Crne Gore vrlo su dobri", istaknuo je veleposlanik Simurdić. Dodao je kako s posebnim zanimanjem prati i obnovu crkava i spomenika, ocijenivši da se obnavljaju u skladu s mogućnostima.

Ministar kulture Božo Biškupić, ujedno predsjednik Vladine Komisije za odnose s vjerskim zajednicama, istaknuo je da se u skladu s novčanim mogućnostima nastoje ispuniti sve ugovorene obveze, s čim se složio i Simurdić, priopćeno je iz Ministarstva kulture.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Ostaje otvoreno i vrlo je osjetljivo pitanje povrat kulturnih dobara iz Srbije i Crne Gore", podsjetio je ministar, napomenuvši kako Hrvatska želi povrat kulturne baštine, filmske i druge arhivske građe koja je otuđena. Ministar je rekao kako je sadašnja Vlada u potpunosti kooperativna te izrazio nadu da će biti pokazana i dobra volja da se što prije riješi to pitanje.

Veleposlanik Simurdić je obećao da će se zauzeti za rješenje tog pitanja iako stvari idu dosta sporo. Sporazum o sukcesiji vrlo je važan i za SiCG, dodao je veleposlanik.

(Hina) pp/xmc ymc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara