Biškupić: Razmišlja se o preseljenju "Splitskog ljeta" s Peristila

OVOGODIŠNJE "Splitsko ljeto" stajalo je 5,817.000 kuna, a prihod je 5,938.000 kuna, izjavio je ravnatelj toga festivala Milan Štrljić na današnjoj konferenciji za novinare nakon sjednice Festivalskoga vijeća 50. splitskoga ljeta.

Ministar kulture Božo Biškupić istaknuo je kako je Festival ne samo završio bez gubitka nego je objavljena i festivalska monografija.

Napomenuo je kako više neće biti besplatnih ulaznica, a prodavat će se i ulaznice za samu svečanost otvorenja. Tako će se, kako je dodao, namaknuti novac za još bolji program. Razmišlja se i o naplati festivalske pristojbe turistima po uzoru na Edinbourgh ili Salzburg, rekao je Biškupić, dometnuvši kako bi se taj novac mogao uložiti u poticanje festivalskoga ozračja u cijelom gradu.

Ministar je iznio i razmišljnja o preseljenju "Splitskog ljeta" s Peristila na Prokurative ili neki drugi veći prostor, koji bi mogao primiti više gledatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Splitsko ljeto" počelo je prije 50 godina na Peristilu, dodao je Štrljić, kad je Split imao pedesetak tisuća stanovnika, no danas, kad ih je 250 tisuća, zahtijeva veći prostor.

Najavljena je i suradnja splitske i dubrovačke festivalske proizvodnje, što bi smanjilo festivalske troškove, a koristilo bi i publici i umjetnicima.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara