Biškupić u radnom posjetu Krapinsko-zagorskoj županiji

Ministar kulture Božo Biškupić danas je razgovarao s vodećim ljudima Krapinskozagorske županije i grada Krapine, te s predstavnicima kulturnih ustanova o financiranju kulturnih projekata novcem ministarstva i lokalne uprave.

Kao prioritet ulaganja izdvojena je izgradnja Muzeja neandertalaca u Krapini, obnova Starog grada u Krapini i dvorca Veliki tabor pokraj Desinića te nastavak radova na arheološkom lokalitetu u Loboru.

Ministar je istaknuo kako je ministarstvo osiguralo dovoljno novca za nastavak radova za gradnju krapinskog muzeja, a najavljeno je i skoro otvaranje ureda za zaštitu kulturne baštine i osnivanje knjižnično-matične službe u Krapini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Čelni ljudi Ministarstva kulture najavili su da će se od sljedeće godine izgradnja i obnova objekata od većeg kulturnog značenja financirati novcem ministarstva, dok će brigu o "manjim" objektima preuzeti lokalna uprava.

Posjet Zagorju Biškupić je završio obilaskom arheološkog lokaliteta kod svetišta Majke Božje Gorske, crkve građene najvjerojatnije u 14. stoljeću ili ranije, poznate po gotičkim freskama.

(Hina) xkra ymc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara