Bitka za Vrgorac, kandidati se ne štede: "Ona je nezrela, on je nerealan"

Bitka za Vrgorac, kandidati se ne štede: "Ona je nezrela, on je nerealan"

Foto: Hina

BESPOŠTEDNI boj bije se za Grad Vrgorac. U nedjelju glasači ponovno izlaze na biračka mjesta kako bi odlučili tko će voditi njihov grad. Nezavisni Ante Pranić ili Nada Jelavić iz HDZ-a. Protukandidati ne biraju riječi, puni su kritike, premda u privatnom životu i nisu baš toliki stranci. Pranić je, naime, u vezi sa kćeri Nade Jelavić, no to ni najmanje nije ublažilo njihovu retoriku kada govore o Vrgorcu i izborima. 

Jelavić: Vrgorčani imaju snažan otpor prema programu Ante Pranića

"Sigurna sam u pobjedu. Glasači su dali podršku političkom programu "Zajedništvom za ponosni i prosperitetni Vrgorac. U razgovoru sa Vrgorčanima uvidjela sam da imaju snažan otpor prema političkom programu Ante Pranića, kojeg smatraju nerealnim, neizvedivim i nerealnim. Moj protukandidat nazvao je Vrgorac pacijentom, a svojim djelima napravio je podjele u vrgoračkom društvu. Moj moto je "Čuvajmo Vrgorac od niskosti i mržnje, a on zadaje niske udarce i stvara raskole u maloj zajednici", kaže Jelavić.

Nitko kao Vrgorac: Treći izbori u godinu dana

Tvrdi da joj nije cilj fotelja.

"Želim služiti građanima, pomoći im u rješavanju temeljnih problema. Rješenja postoje i navedena su u mom političkom programu. Tiču se gospodarskog i demografskog oporavka, povećanja zaposlenosti i stvaranja pozitivne poduzetničke klime. Pranić je rušenjem proračuna bitno otežao razvoj i zapošljavanje jer je spriječio provedbu gospodarske zone Ravča. Snažna ambicija mog protukandidata dovela je grad u stanje u kakvom je sada. Ne sjećam se da je ijedan hrvatski grad snašla sudbina slična našoj. U godinu dana lokalni izbori se održavaju treći put. Naprosto, sumrak razuma! Nije se mogao strpiti i pokušati postati gradonačelnik na redovnim izborima, njegova ambicija dokaz je da želi doći na vlast radi vlasti, a ne radi dobrobiti Vrgorca. Meni to nije cilj. Liječnica sam koja cijeli radni vijek brine o zdravlju ljudi, a sada želim brinuti o zdravlju Vrgorca", kazala nam je Jelavić.

Vezu kćeri i protukandidata Pranić nije posebno htjela komentirati.

"Moja kćer i Ante Pranić punoljetne su osobe sposobne samostalno donositi odluke. Sukladno tome, ja o njihovom odnosu nemam što reći", odgovorila nam je Jelavić.

Pranić: Jelavić živi u paralelnom svijetu bez doticaja sa realnosti

Protukandidat Pranić nije ostao dužan. Evo što on kaže.

"Brojke i činjenice prvog kruga izbora sve govore. Nada Jelavić očito živi u nekom svom paralelnom svijetu bez doticaja sa realnošću. Nezavisna lista mladih, apostrofirana rušiteljem, dobila je 155 glasova više nego 2015. godine, dok su spasitelji i doktori Vrgorca osvojili 255 glasova manje. Dvije tisuće ljudi želi promjene, jer je ovog bezidejnog lutanja, životarenja i promoviranja osobnih džepoljubnih interesa svima dosta. Promjene su već nastale u Gradskom vijeću i nastavit će se u nedjelju bez obzira na svu propagandnu mašineriju i stranačke plaćenike sa oznakom "Zna se", koji se preko Vrgorca dodvoravaju županijskom i državnom vrhu HDZ-a", odriješit je Pranić.

"HDZ instalira gradonačelnike i promovira strahovladu"

Tvrdi da HDZ uopće nije predstavio svoj program.

"Što će i predstaviti, kada se zna da se njihov postizborni program zasniva na odbijanju svega što ne nosi oznaku "Zna se", dok im gradski proračun služi za gašenje vatre u džepovima pojedinaca koji dolaze na posao kada im se prohtije i primaju plaću bez ikakvog rada, a Vrgorac drže taocem pod krinkom ljubavi prema HDZ-u. Instaliraju gradonačelnike i promoviraju strahovladu u Vrgorcu. Mi smo predstavili realan program u 50 konkretnih mjera "Vrgorac - grad rada" u interesu svih građana", navodi Pranić. 

Nije štedio protukandidatkinju.

"Ona je izrazito nezrela osoba za svoje godine. Shvaća kampanju kao natječaj za doktoricu u Domu zdravlja. Svjesno je prihvatila ulogu lutke šefa vrgoračkog HDZ-a Željka Primorca. Nije mi jasno zašto je mijenjan bivši kandidat za gradonačelnika, ako je tako dobar famozan program gospodarskog oporavka i prijedlog gradskog proračuna. Još manje mi je jasno zašto moja protukandidatkinja, kao predsjednica kluba vijećnika, nije predložila nijedan akt u Gradskom vijeću. Danas slušam njene priče o volontiranju u gradu i nastavku njenog rada kao liječnice. To dovoljno govori kome je bitniji džep od Vrgorca. Ja sam spreman zamrznuti svoj privatni posao i posvetiti se Vrgorcu 24 sata dnevno. Građani su to prepoznali, rezultati na izborima sve govore, a zadnju će riječ imati birači u nedjelju bez obzira na niske udarce protivnika", kazao nam je Pranić. 

Svoju vezu sa kćeri protukandidatkinje ni on nije htio komentirati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara