Bivša Krstičevićeva firma dobila posao za NATO, slagat će mrežnu opremu u Haagu

Bivša Krstičevićeva firma dobila posao za NATO, slagat će mrežnu opremu u Haagu
Foto:Pixsell/Hrvoje Jelavic

TVRTKA KING ICT danas je izvijestila da će u sklopu nastavka poslovne suradnje s NATO-om implementirati rješenja visokopropusne mrežne i komunikacijske infrastrukture na lokaciji NCIA u Den Haagu, a vrijednost projekta je nešto više od 6,4 milijuna kuna.

Proces implementacije, kako se navodi u priopćenju, trajat će četiri mjeseca, od rujna do prosinca ove godine, a vrijednost projekta iznosi nešto više od 6,4 milijuna kuna.

Član Uprave KING ICT-a Sendi Radić je kazao kako KING ICT od 2014. godine ima certifikat poslovne sigurnosti što mu omogućuje rad s klasificiranim podacima i sklapanje ugovora raznih stupnjeva tajnosti s državnim tijelima Republike Hrvatske, institucijama i tijelima EU-a i NATO-a.

Posao u Nizozemskoj

Poručio je kako je suradnja s NATO-om dokaz da hrvatske tvrtke mogu ravnopravno konkurirati na međunarodnim javnim natječajima te da je ona motivator za stvaranje još boljih modela udruživanja, klasteriranja i prezentiranja na svjetskoj sceni.

King ICT je početkom svibnja objavio da je ugovorio posao s NATO-ovom Agencijom za komunikacije i informaciju o implementaciji informatičke mrežne opreme u Nizozemskoj vrijedan nešto više od pet milijuna kuna.

King ICT sa sjedištem u Zagrebu je sistem integrator, a bavi se i uvođenjem inovativnih poslovnih rješenja. Trenutno zapošljavaju više od 500 ljudi, a u sklopu tvrtke posluju i specijalizirane tvrtke Aktivis, za upravljanje dokumentima, i Smart Energy, za razvoj i implementaciju rješenja u području energetske učinkovitosti.

Ministar obrane Damir Krstičević u informatičkoj kompaniji KING ICT obavljao je sve važne funkcije, od direktora preko prokurista do člana nadzornog odbora od 2001. do 2016. godine, odnosno do odlaska u visoku politiku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara