Bivša šefica njemačkih radikala poklonila Merkel knjigu o korumpiranim političarima

Bivša šefica njemačkih radikala poklonila Merkel knjigu o korumpiranim političarima

Foto: Hina

BIVŠA čelnica njemačke nacionalno-konzervativne i euroskeptične političke stranke Alternativa za Njemačku Frauke Petry poklonila je Angeli Merkel knjigu o tomu kako vlast i moć korumpiraju političare, nakon što je kancelarka prisegnula četvrti put.

Petry je napustila stranku AfD, uz objašnjenje da je postala preekstremna, no i dalje je članica Bundestaga u kojemu je osvojila mjesto izravnim mandatom.

Euforija: nedodirljivi svijet političara


Iznenadan odlazak Petry iz Alternative za Njemačku uslijedio je samo dva dana nakon što je AfD postala treća najsnažnija stranka u zemlji.

Poznata po oštrim kritikama upućenim kancelarki Merkel, Petry je iskoristila prigodu i danas joj uručila knjigu u kojoj se govori o razočaranju politikama i političarima.

Naslov knjige je Euforija: nedodirljivi svijet političara, čiji je autor poznati njemački novinar Juergen Leinmann. Izdana je 2004.

Vjerodostojnost i reputacija

U njoj se preispituju vjerodostojnost političara i njihova reputacija. "Gdje oni zapravo žive? Znaju li išta o svakodnevnom životu ili s vremenom izgube dodir sa stvarnošću?" piše u predgovoru knjige.

Leinmann, poznat po biografiji bivšeg kancelara Helmuta Kohla, u knjizi analizira i kako vlast i moć mijenjaju političare.

"U jednom trenutku svi oni žele izmijeniti svijet, barem malo, no većina ih na kraju podlegne iskušenju pa iskoriste političke ovlasti kao platformu za jačanje vlastita ega", napisao je Leinmann.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara