Bivšem koordinatoru akcije "Zbogom oružje" oduzeta veća količina ilegalnog oružja

Bivšem koordinatoru akcije "Zbogom oružje" oduzeta veća količina ilegalnog oružja
BIVŠI lokalni koordinator akcije "Zbogom oružje" u Kozlikovu i još dvojica stanovnika tog mjesta u blizini Jastrebarskog osumnjičeni su za ilegalno posjedovanje veće količine vatrenog oružja, izvijestila je danas zagrebačka policija.

Pretragom njihovih kuća, stanova i drugih prostorija na osam lokacija policija je pronašla devet pušaka, šest pištolja, pet ručnih bombi, te više od 2.500 komada streljiva, deset metara štapina i veće količine razne vojne opreme.

Najveći dio zaplijenjenog oružja pronađen je upravo u kući osobe koja je u tom mjestu bila zadužena za organiziranje povrata ilegalnog oružja tijekom MUP-ove akcije "Zbogom oružje".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Akcije povrata oružja na određenim područjima pokretale su osobe izvan policije kako bi oni koji su vratili oružje mogli ostali anonimni.

Po riječima glasnogovornice zagrebačke policije Stanke Saraje pretpostavlja se da je taj muškarac, čiji identitet nije otkrila, tijekom akcije povrata uzimao vrednije komade oružja, s namjerom da ih proda.

Protiv njega i još dvojice mještana Kozlikova podnesene su kaznene prijave zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara