Bivši američki zatvorenik u Sjevernoj Koreji izgorio na ulici u Kaliforniji

Bivši američki zatvorenik u Sjevernoj Koreji izgorio na ulici u Kaliforniji
Screenshot: YouTube
 
AMERIKANAC kojeg je predsjednik Jimmy Carter oslobodio iz zatočeništva u Sjevernoj Koreji izgorio je prošlog tjedna u Kaliforniji.
 
Aijalon Mahli Gomes (38) viđen je kasno u petak kako trči u području Mission Bay Parka "prekriven plamenom", a zatim se ruši na tlo, objavio je Fox 5 San Diego.
 
Istražitelji su isključili mogućnost ubojstva te izjavili da je Gomesova smrt najvjerojatnije posljedica nesreće ili samoubojstva.
 
Osuđen na osam godina prisilnog rada
 
Sjevernokorejske službe uhitile su Gomesa 2010. godine zbog ilegalnog ulaska u zemlju iz Kine. Osuđen je na osam godina prisilnog rada u Sjevernoj Koreji te kažnjen sa 700 000 dolara.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Još uvijek nisu jasni njegovi motivi ulaska u državu. U to vrijeme poučavao je engleski jezik u Južnoj Koreji, a San Diego Union-Tribune objavio je kako je moguće da je želio pružiti podršku korejsko-američkom aktivistu za ljudska prava.
 
"Nekoliko puta pokušao je izvršiti samoubojstvo rezanjem žila i izgladnjivanjem"
 
"Molila sam se svaki dan. Nisu mi dopuštali da razgovaram s njim", izjavila je Gomesova majka Jacqueline McCarthy u utorak. Također je rekla da je njezin sin nekoliko puta pokušao izvršiti samoubojstvo dok je bio u pritvoru, rezanjem žila i izgladnjivanjem.
 
Bivši američki predsjednik Jimmy Carter pomogao je u pregovorima za Gomesovo oslobađanje i pušten je u kolovozu 2010. godine. McCarthy je izjavila da je nakon povratka patio od PTSP-a i počeo se izolirati od obitelji. Njegova prijateljica Marshalette Wise izjavila je da je patio od psihičkih problema.
 
Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Sjevernu Koreju, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Sjeverna Koreja. 
 
Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara