Bivši članovi Doorsa obilježili Morrisonov 60. rođendan

SVIJEĆAMA, cvijećem i pjesmom bivši su članovi Doorsa u ponedjeljak na groblju u Parizu odali počast Jimu Morrisonu, koji bi da je živ, sada slavio 60. rođendan.

"Pokušavamo probuditi Jimov duh", rekao je Robby Krieger, bivši gitarist Doorsa desetinama obožavatelja koji nisu mogli do groba, već su ostali ograđeni policijskim trakama. Mnogi su držali bijele svijeće i stare albume Doorsa.

Da je pjevač kojega život nije mazio još živ bio bi "sretan, nasmijan, šaljiv i dobar čovjek", izjavio je klavijaturist Ray Manzarek.

Krieger i Manzarek došli su u Pariz zbog koncerata koje imaju s novom grupom The Doors 21st Century.

Morrisonov grob prekriven je svijećama, cvijećem, limenkama piva fotografijama i srebrnim natpisom "Happy Birthday". Pripadnici osiguranja stalno su dežurali kod groba.

Nakon što su zapalili pjesmu i ružu koju su ostavili obožavatelji, Manzarek i Krieger su zamolili novinare da odu kako bi imali trenutak mira za razmišljanje.

John Densmore, bubnjar Doorsa, nije došao na groblje. On je u veljači tužio Manzareka i Kriegera za kršenje ugovora po kojem ne smiju bez njega ići na turneju ako u imenu grupe stoji The Doors.

Manzareku i Kriegeru nad glavom visi i tužba Morrisonovih roditelja i rođaka, iz svibnja, koji tvrde da oni svojim novoosnovanim bendom, turnejama i novim pjesmama štete ugledu nekadašnje grupe.

Morrison je pronađen mrtav 3. srpnja 1971. u kadi svojeg pariškog stana, u 27. godini. Službena verzija francuske policije je da je umro od srčanog udara, no vjerojatnije je da je umro od posljedica droge i alkohola.

Među slavnim pokojnicima pariškog groblja Pere Lachaise još su Oscar Wilde, Marcel Proust, Eugene Delacroix i Edith Piaf.

Morrisonov grob, obilježen sivim nadgrobnim kamenom na kojem piše James Douglas Morrison, privlači najviše pažnje posjetitelja. Grob stalno čuva jedan pripadnik osiguranja. Ipak obožavatelji na grob redovito pišu grafite, od kojih se neki odnose na njegove pjesme. Netko je u blizini groba napisao "This is not the end".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara