Bivši HDZ-ov župan nije došao na sud, idući put će ga privesti policija

Bivši HDZ-ov župan nije došao na sud, idući put će ga privesti policija
Foto: Ivica Galović/Pixsell

ALOJZ TOMAŠEVIĆ je izbačen iz HDZ-a, ali je još uvijek župan Požeško-slavonske županije. Opet se nije pojavio na ročištu koje je zakazano zbog optužbe za nasilje u obitelji. Terete ga za dvije godine obiteljskog nasilja i ozljeđivanje supruge 2017.

Kako je objavio portal SBplus, sudac je htio novu raspravu zakazati 16. listopada, no taj datum, kazao je Tomaševićev branjenik Željko Damjanac, ne odgovara niti njemu niti njegovom klijentu. Sudac je onda predložio 5. studenoga, no ni taj datum im nije odgovarao.

"Ovo sada stvarno prelazi granicu dobrog ukusa jer ovdje se radi o hitnom postupku. Raspravu zakazujem za 18. studenoga u 9 sati i ona neće biti odgođena nego ću, ukoliko se ne pojavi u sudnici, u devet sati i dvije minute izdati nalog policiji da stranku doprati u sudnici", poručio je sudac Slaven Vidmar.

Damjanac je poručio da nije točno da žele odugovlačiti.

"Predugo ovo traje. To mene psihički opterećuje. Nemam komentara više. Nadam se da će idući put završiti sve. Ali vidite da stalno nešto odgađaju. Čemu to? Žele dobiti na vremenu", rekla je Mara Tomašević nakon ročišta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara