Bivši načelnik policije o lešu u škrinji: Čisto sumnjam da je znala samo sestra

Bivši načelnik policije o lešu u škrinji: Čisto sumnjam da je znala samo sestra
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL, Screenshot Nova TV

ŽELJKO Pul, bivši načelnik Odsjeka za potrage, gostovao je u Dnevniku Nove TV gdje se osvrnuo na istragu o slučaju ubijene Jasmine Dominić, čije je tijelo pronađeno u obiteljskoj kući nakon 19 godina.

Rekao je da bi u istrazi napravio gotovo isto kao i istražitelji koji su istraživali slučaj prije desetak godina, kada je službeno prijavljen Jasminin nestanak. 

Što se u istrazi moglo napraviti drugačije

"Najprije bih napravio 98 posto istih stvari koje su napravili kolege iz Međimurja. Kada bih izvršio uvid u spis, tada bih znao koje bi još eventualno mjere trebalo poduzeti i je li u nekim mjerama koje su poduzete bilo dovoljno upornosti, znanja i iskustva", rekao je bivši policijski načelnik Željko Pul. 

Smatra da protek vremena ipak ne bi trebao ozbiljnije ugroziti dokaze. "Pretpostavljam da i tužiteljstvo i policija ovog trenutka imaju dovoljno za osnovanu sumnju da se protiv ove osobe podnese kaznena prijava i da se protiv nje odredi istražni zatvor", rekao je. 

Odgovorio je na pitanje je li moguće da je sestra jedina osumnjičena i da nitko drugi nije znao da žena leži u zamrzivaču 19 godina.

"Čisto sumnjam da je sestra jedina znala za mrtvo tijelo"

"Tu se najvjerojatnije krije trag u modus operandi izvršenju. Čisto sumnjam da je samo ona znala. Uvjeren sam da je još netko od ukućana morao znati ili naslutiti da se mrtvo tijelo nalazi unutar njihove obiteljske kuće", kazao je Pul. 

Objasnio je i bi li činjenica da su ključni svjedoci u krvnom srodstvu za sada s jedinom optuženom mogla dodatno otežati istragu. Oni naime protiv nje nisu dužni svjedočiti. 

"Ovog trenutka je to teško reći. Ne znamo tko će biti svjedoci, hoće li se uopće pozvati na sustav nesvjedočenja. To treba pitati tužitelje i branitelje koga će oni sve predlagati za svjedoke", kazao je. 

Je li trebalo poslati policijsko pojačanje

Postavljeno mu je i pitanje je li međimurskoj policiji trebalo poslati "pojačanje" drugih odjela iz Zagreba.

"To su trebali procijeniti kolege kada su eventualno upali u određenu prazninu u rješavanju tog slučaja. Držim da je bilo potrebno, a na to je morao reagirati i MUP u sjedištu, koji ima stručne timove upravo opremljene za koordinaciju i pružanje stručne pomoći kolegama iz drugih uprava", zaključio je bivši policijski načelnik Pul. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara