Bivši načelnik policije tvrdi da su dokazi protiv njega uzeti nezakonito

Bivši načelnik policije tvrdi da su dokazi protiv njega uzeti nezakonito
Puštanje Dolačkog iz Remetinca Foto: Hina

BIVŠI načelnik u zagrebačkoj krim-policiji Željko Dolački, optužen za krađu novca i zlata iz sefa u policijskom sjedištu u Heinzelovoj ulici, danas je na Županijskom sudu zatražio izuzeće zamjenika ravnateljice Uskoka Slobodana Šašića zbog "nezakonitog prikupljanja dokaza, zloporabe položaja i ovlasti, kršenja Zakona o kaznenom postupku i osobnog animoziteta prema optuženom".

Obrana Dolačkog je prethodno podnijela žalbu na Vrhovnom sudu tvrdeći kako u su dokazi tijekom istrage nezakonito prikupljeni, a posebno su prigovarali zakonitosti pregleda sefa iz kojeg je nestao novac i zlato.

Nakon godinu i dva mjeseca odlučivanja, Vrhovni sud je potvrdio da su dokazi zakoniti, a suđenje je u srijedu formalno krenulo iz početka jer je od posljednje rasprave prošlo tri mjeseca.

O zahtjevu za izuzećem tužitelja ravnateljica Uskoka Vanja Marušić treba odlučiti do sutra kada će se nastaviti i suđenje Dolačkom.

Ukrao 290 tisuća eura, 640.000 kuna te preko dva kilograma zlata.

Uskok tvrdi kako je smijenjeni načelnik zagrebačke službe organiziranog kriminaliteta od 22. veljače 2015. do 3. travnja 2016. godine ''koristeći činjenicu da su mu bili dostupni privremeno oduzeti predmeti iz više kriminalističkih obrada PU zagrebačke, iz prostorije u kojoj su se nalazili oduzeti predmeti otuđio i za sebe zadržao'' gotovo 290 tisuća eura, 640.000 kuna te preko dva kilograma zlata.

Zbog krađe iz policijskog sefa sa svojih su dužnosti tada odstupili ravnatelj policije Vlado Dominić, načelnik zagrebačke policije Goran Burušić i još dvojica zagrebačkih policijskih dužnosnika.

Dolački je uhićen i smijenjen krajem travnja 2016. a 10. lipnja je izašao iz istražnog zatvora nakon što je Uskok ispitao 30-ak svjedoka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara