Bivši predstojnik ureda malteškog premijera uhićen u vezi s ubojstvom novinarke

Bivši predstojnik ureda malteškog premijera uhićen u vezi s ubojstvom novinarke
Screenshot: YouTube

KEITH Schembri, bivši predstojnik ureda malteškog premijera, uhićen je u vezi s istragom ubojstva istraživačke novinarke Daphne Caruane Galizije, objavili su mediji.

Schembri je uhićen jučer, istog dana kad je premijer Joseph Muscat objavio da je predstojnik njegova ureda podnio ostavku, prenosi list The Times of Malta.

Podsjetimo, novinarka Galizia, ubijena u eksploziji autobombe u listopadu 2017., na svom je blogu optužila malteške političare za korupciju, uključujući dvije od tri osobe koje su jučer podnijele ostavku.

Naime, nakon Schembrija ostavku je podnio i ministar turizma Konrad Mizzi, a svoju je dužnost zamrznuo ministar gospodarstva Chris Cardona.

Mutni poslovi

Istraga o počiniteljima ubojstva istraživačke novinarke dobila je zamah otkako je 20. studenog uhićen Yorgen Fenech na svojoj luksuznoj jahti kojom je, čini se, želio pobjeći. Fenech traži imunitet u zamjenu za otkrivanje informacija o slučaju.

Galizia je prije smrti zaprimila podatke o ugovoru o elektrani u kojoj je Fenech dioničar. Lani je otkriveno da je Fenech vlasnik kompanije 17 Black u Dubaiju koja je trebala biti izvor sredstava tajnim offshore kompanijama koje su otvorili Schembri i Mizzi.

Izvori su za Times of Malta rekli da je Fenech otkrio informacije istražiteljima koje povezuju Schembrija s korupcijom. Policija je jučer pretražila Schembrijin dom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara