Bivši radnici "Dalmatinke" nezadovoljni izvješćem o reviziji

STOŽER za obranu prava radnika sinjske tvornice konca "Dalmatinke" zatražio je od splitskog Trgovačkog suda da ne prihvati izvješće o reviziji provedbe stečajnog postupka nad "Dalmatinkom", što ga je izradila revizorska kuća "Revizor", a potpisao revizor Milan Buljan koji se zbog slučaja DalmacijeDugi Rat nalazi u pritvoru zajedno s Blankom Mazuth Tuđen, koja je stečajna upraviteljica i "Dalamtinke".

Stožer također traži od Županijskog državnog odvjetništva da od suda zatraži donošenje mjere privremene zabrane raspolaganja imovinom "Dalmatinke", "kako suradnici stečajne upraviteljice Tuđen Mazuth ne bi nastavili tamo gdje je njihova šefica stala", kaže predsjednik stožera Branko Matić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Matić ističe da bivši radnici tvornice, a njih je ukupno 450 - koji su ostali bez posla nakon otvaranja stečaja nad tom tvornicom, s pravom sumnjaju u ispravnost provođenja stečajnog postupka. To potvrđuju i činjenicom da je sva imovina prodana, a radnici koji potražuju na ime zaostalih plaća i otpremnina ukupno 30 milijuna kuna - što im je i sud priznao, do sada nisu dobili ni lipe.

(Hina) bper vkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara