Bivši radnici ponovno blokirali "Cetinku" i traže neisplaćene plaće i otpremnine

BIVŠI radnici triljske tvornice plastičnih masa "Cetinke" jutros su ponovno blokirali ulaz u tvornicu svim djelatnicima koji su ostali u radnom odnosu nakon što je nad tom tvrtkom prije dvije godine otvoren stečajni postupak.

Bivši radnici blokirali su tvornicu tražeći da im se odgovori kada će i koliko dobiti novca za neisplaćene plaće od svote dobivene prodajom "Cetinke" kupcu iz Sesveta.

To im je stečajna upraviteljica Meri Šitić obećala kada su, iz istih razloga, blokirali tvornicu 31. svibnja, ali obećanje nije ispunila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Zbog toga smo ponovno blokirali ulaz u tvornicu i od prosvjeda nećemo odustati sve dok ne dobijemo odgovor, odnosno dio novca od prodaje", rekao je predsjednik Stožera za zaštitu prava bivših radnika Pave Latinac.

Bivši radnici, njih je ukupno 217, na ime neisplaćenih plaća i otpremnina potražuju ukupno 8 milijuna kuna, a tvornica je prodana novom vlasniku "Gibli-Internacionalu" iz Sesveta za 800.000 eura.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara