Bivši SDP-ovac Varga glasao za suludi HDZ-ov zakon. Pitali su ga zašto

Bivši SDP-ovac Varga glasao za suludi HDZ-ov zakon. Pitali su ga zašto
Foto: Filip Kos/PIXSELL

NEZAVISNI zastupnik Siniša Varga, dojučerašnji SDP-ovac, jučer je glasao za suludi HDZ-ov Zakona o financiranju političkih aktivnosti, izborne promidžbe i referenduma koji su silom htjeli progurati prije europskih izbora.

>> Sabor u ponoć izglasao HDZ-ov suludi zakon, došao i Plenković

Novinari su ga danas pitali zašto je glasao za taj zakon.

"Kad sam postao nezavisni zastupnik rekao sam da ću glasati sukladno savjesti. Vrlo sam pomno sudjelovao u raspravama te proučio zakonske prijedloge koji su bili na glasovanju i nisam vidio ni jedan sporan, koji nije sukladan interesima građana Hrvatske", rekao je Varga novinarima na zagrebačkom Cvjetnom trgu gdje je došao podržati humanitarnu akciju Dan narcisa.

"Glasat ću samo za one za koje smatram da su u interesu građana Hrvatske"

Upitan hoće li biti dio saborske većine Varga je odgovorio da će kao nezavisni zastupnik glasati za svaki pojedinačni zakonski prijedlog, neovisno o tome tko predlaže zakon.

"Ne znači da neću glasati za zakone koje predlaže oporba, a isto tako neću bezuvjetno glasati za zakone koje predlaže vladajuća većina. Glasat ću samo za one za koje smatram da su u interesu građana Hrvatske", rekao je.

Novinari su ga pitali i hoće li se priključiti nekom od saborskih klubova, primjerice onom Stranke rada i solidarnosti, kojoj je na čelu Milan Bandić, a Varga je odgovorio kako trenutno ne razmišlja o priključivanju bilo kojem klubu u saboru.

"Nastojat ću zadržati poziciju nezavisnog zastupnika što je duže moguće. Smatram da kao nezavisni zastupnik mogu najviše doprinijeti građanima Hrvatske", dodao je Varga.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara